Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megzavarták a "hagyományos család" melletti kolozsvári tüntetést

Sümeghi Lóránt

2017.07.01. 18:58

Miután Románia 2001-ben törölte a büntetõ törvénykönyvbõl azt a cikket, amely öt évig terjedõ börtönnel sújtotta a "nyilvánosság elõtt mutatkozó, botrányt okozó homoszexuális kapcsolatokat", egyre többször tartanak demonstrációt országszerte a hagyományos családok védelmében.
KOLOZSVÁR, 18:58

Miután Románia 2001-ben törölte a büntető törvénykönyvből azt a cikket, amely öt évig terjedő börtönnel sújtotta a "nyilvánosság előtt mutatkozó, botrányt okozó homoszexuális kapcsolatokat", egyre többször tartanak demonstrációt országszerte a hagyományos családok védelmében.

Így tett az első kolozsvári homoszexuális parádé után az Új Jobboldal (Noua Dreapta) nevű mozgalom is, ám demonstrációjukat egy korábbi PRIDE résztvevő megzavarta. A hagyományos család védelmében meghirdetett Bocskai téri ellentüntetésen ezért csendőröknek kellett kiemelniük a provokátort.

A fiatal PRIDE szimpatizáns nő, aki a melegfelvonulás "#monddmegőszintén" feliratú pólóját viselte, minden erején azon volt, hogy a hagyományos családok védelmében felszólalók beszédeit megzavarja, ellehetetlenítse. A Mediafax hírügynökség szerint azt kiabálta:

a melegfelvonulás senkit sem sért és nem obszcén!

A provokációt a szervezők jól tűrték, higgadtan kérték a csendőröket, hogy távolítsák el a nőt a helyszínről, melyet szakszerűen, ám erő alkalmazásával meg is tettek. 

Érdekesség, hogy a 2011-ben elfogadott román polgári törvénykönyv (Ptk.) tiltja az azonos neműek házasságát, és nem ismeri el a román vagy más állampolgárok külföldön kötött élettársi szerződéseit sem, függetlenül attól, hogy azokat azonos vagy különböző nemű személyek kötötték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére