Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekülnek Svédországból az ukrán menekültek

888.hu

2022.09.21. 14:40

Az orosz megszállás elől Svédországba menekült ukránok egyre nagyobb számban hagyják el a skandináv országot, arra hivatkozva, hogy nem találnak munkát és a nyelvi problémák megakadályozzák őket abban, hogy biztosítsák a megélhetésüket.

 

A Svéd Migrációs Ügynökség adatai szerint az orosz invázió kezdete óta mintegy 45 ezer ukrán folyamodott menekült státuszért Svédországban, de már legalább 4 ezren elhagyták az országot, hogy máshol próbáljanak letelepedni és menedékjogot szerezni. Sokan ráadásul visszatértek hazájukba a háború ellenére is.

Natalija Volkova, egy 62 éves nő, aki március elején menekült el Kijevből, azt nyilatkozta, hogy a Svéd Migrációs Ügynökség világossá tette számára, hogy elvárják tőle, hogy anyagilag is eltartsa magát, amit állítása szerint egyre nehezebben tudott megtenni.

Az első naptól kezdve megértettem, hogy jogom van dolgozni, ami nagyszerű. Akkor még nem tudtam, hogy nem lesz jogunk svédül tanulni. És nem ismerek senkit, aki a nyelvtudás nélkül talált munkát.”

mondta az SVT televíziónak.

A tv-csatorna beszámolója szerint szerint a többi menekülttel és menedékkérővel ellentétben a tömeges migrációs irányelv értelmében az ukránok nem vehetnek részt a bevándorlók részére létrehozott nyelvtanulási programban.

„Kész vagyok lépcsőházakat és padlókat takarítani, de nem találok ilyen munkát, mert svéd nyelv nélkül senki sem vesz fel. Pedig köztünk, akik elköltöztünk, sok értékes ember van. Vannak művészek, újságírók, orvosok és tanárok, akik hasznosak lehetnek Svédország számára.” – mondta Volkova

Elmondása szerint két egyetemi diplomával rendelkezik, és több nyelven beszél, többek között oroszul, lengyelül és szerbül, de egyik készsége sem vezetett érdemi munkához Svédországban.

Volkova szerint azok,

akiknek sikerült munkát találniuk Svédországban, azok angolul beszélnek, de sokan mások egyszerűen elhagyták Svédországot, hogy olyan országokba utazzanak, mint Németország és Kanada, ahol nyelvtanfolyamokat kínálnak, vagy visszatértek Ukrajnába.

 

Mint ismeretes, Magdalena Andersson volt svéd miniszterelnök a háború kitörése előtt világossá tette, hogy a skandináv ország nem látja szívesen az ukrán menekülteket egy esetleges háború kitörése esetén. Hozzátette, hogy Svédország nem lesz az ukrán menekültek egyik fő befogadó országa. Elmondása szerint már tárgyalt az Európai Unióval arról, hogy korlátozzák az ukránok Svédországba való beutazásának lehetőségét. Ez már azért is érdekes, mert az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsokat gyakorlatilag korlátlanul fogadják Svédországban.

Andersson a nézeteit márciusban Berlinben is kifejtette.

 

A 2015-ös helyzet nem ismétlődhet meg. Svédország akkor az unióban tartózkodó menekültek több mint tizenkét százalékát fogadta be, ezt a teljesítményt nem lehet megismételni, de Svédország természetesen a megoldás része lesz.”

– írta a Münchner Merkur online kiadása.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére