Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekültek vagy migránsok, terrorizmus vagy háború?

888.hu

2015.12.08. 22:45

A Jövõképp - Fiatalok Magyarországért Egyesület hétfõ este a migráció témájában rendezett kerekasztal-beszélgetést. A két beszélgetõpartner Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértõ, valamint Földi László titkosszolgálati szakértõ volt.
Budapest, 22:30

A Jövőképp - Fiatalok Magyarországért Egyesület hétfő este a migráció témájában rendezett kerekasztal-beszélgetést. A két beszélgetőpartner Tarjányi Péter rendőrségi szakértő, valamint Földi László titkosszolgálati szakértő volt.

Földi László

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója bevezetőjében önkritikusan elismerte, először migrációról, majd népvándorlásról, később invázióról beszélt, és csak később jött rá, hogy valójában

Európában háború van.

A közel-keleti konfliktusokat nem a migrációval importáltuk Európába, a terrorizmus régóta jelen van Európában is, elég Madridra vagy Londonra gondolni. A mostani újdonság, hogy hadiállapot van a kontinensen. A háború ugyanis nem lövésekkel kezdődik, hanem információszerzéssel, előkészítéssel.

Földi már az év elején látta, hogy a migrációt háttérből irányító erők ugyanazt a kiképzést kapták, mint ő, elsajátították a titkosszolgálati módszereket. Tudatosan építették fel az Európa elleni támadás első lépését: a migráció olyan terhet jelent az államigazgatásnak, hogy az gyakorlatilag leállt, ami talán nagyobb károkat is képes okozni, mint a merényletek.

Ez már a terrorizmus része.

Földi kijelentette, amíg nem zárják le a határokat, addig az identitás nélküli tömegek akkora nyomást jelentenek, hogy esélyünk sincs kiszűrni a veszélyes elemeket. Ahhoz, hogy egyetlen célszemélyt folyamatosan figyeljenek, 12 emberre van szükség, csak ezután lehet biztos következtetést levonni.

Ha mostantól lezárnánk a határokat, tökéletesen együttműködnének az európai szolgálatok, és politikai egyetértés lenne, akkor is óriási bajban lennénk. Rövid távon migránsok tízmilliói indulhatnak még el Európába, nem beszélve arról, hogy néhány évtizeden belül afrikaiak százmilliói lesznek ivóvíz nélkül.

Tarjányi Péter

A kontinenst váratlanul érte a migráció, holott az nem tavasszal kezdődött. Titkosszolgálati jelentések már hosszú ideje foglalkoztak a migráció kérdésével, annak volumene ugyanis évek óta gyorsuló ütemben nőtt, a probléma az volt, hogy a politikusok nem vették komolyan a figyelmeztetést. A másik óriási hiba, hogy Európában hiányzik a stratégiai tervezés. 

Európa és Magyarország elaludt
 

– ez volt a rendőrségi szakértő fő tézise. Tarjányi szerint a nemzetállami megközelítés a kontinens legnagyobb gyengesége, mert a problémára csak uniós szintű megoldás létezik. Kiemelten kritizálta a magyar hatóságokat, amelyek szerint ugyanolyan felkészületlenek voltak, mint a nyugatiak.

Nem a kerítés állítja meg az embereket,

és a mögötte álló katonai, rendőri erők is csak addig tudják védeni a határt, amíg adott számú ember egyszerre neki nem megy. A határvédelem ráadásul nagyon drága.

Az embercsempészet több milliárd eurós bevételhez jut a migráción keresztül, aminek a hátterét Tarjányi szerint elsősorban török, illetve libanoni és jordán bankok adják. Nekik sajnos jól jön az ISIS tevékenysége, valamint a migráció is. Az uniós-török paktumról egyre többen gondolják azt, hogy hiba volt, így nem is biztos, hogy betartják.

Akkor most menekültek vagy sem?

Földi értelmezése szerint értelmetlen menekültekről beszélni, mivel nem háborús övezetből, hanem biztonságos országok menekülttáboraiból indultak el. Tarjányi ezzel vitatkozott, szerinte sokan évtizedeket töltenek a táborokban, szörnyű körülmények közt.

Ugyanakkor Földi érvelése szerint ezekben az országokban van diplomáciai képviselet, ahol beadhatták volna menedék- és vízumkérelmüket, majd repülőn beutazhattak volna. Ehelyett sokkal több pénzt fizettek embercsempészeknek, és hónapokon át kockáztatták az életüket.

Ezek az emberek minden létező törvényt megszegve érkeztek a kontinensre, milyen alapon várhatnánk tőlük a későbbiekben jogkövető magatartást?"

A két szakértő megközelítése közti különbség óriási volt. Egyrészt van a "zsaru vs kém" rivalizálás, de ez tök jó, kell is. Másrészt viszont Földi logikusan gondolkodik, azonosítja a problémát és valós következtetéseket von le. Vele szemben Tarjányi mintha a meglévő véleményéhez keresné az érveket. Szerinte a kerítés nem jó, a kormány későn reagált, és most sem készül eléggé, a határvédelem meg drága. Ezeken van a hangsúly. Ja, meg persze bedobott egy statisztikát, hogy milyen idegenellenesek vagyunk. Már vártam, hogy ő is előjön a pirézekkel. Rendben van, hogy törzsvendég az ATV-n, de ennyire azért nem kéne kilógnia a ló bal lábának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére