Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel berágott Junckerre, amiért kiszivárogtatta a botrányos vacsora részleteit

888.hu

2017.05.06. 15:28

Angela Merkel német kancellár nagyon megorrolt Junckerre, amiért kiszivárogtatta egy Theresa May-jel történt katasztrofális vacsora részleteit.
LONDON, 15:28

Angela Merkel német kancellár nagyon megorrolt Junckerre, amiért kiszivárogtatta egy Theresa May-jel történt katasztrofális vacsora részleteit.

Angela Merkel német kancellár teljesen kikelt magából, amikor meghallotta, hogy Juncker részleteket adott közre a Theresa May-jel történt botrányos vacsoráról – írta a Der Spiegel szombaton.

Az ominózus vacsora április 26-án esett meg, ahol Juncker összekülönbözött May-jel a Brexit – Nagy-Britannia kilépése az EU-ból – kapcsán. Az azóta napvilágot látott nyilatkozatok arról tanúskodnak, hogy a Brüsszel és London közötti viszony megromlása gyorsuló ütemben történik. Ilyen például May azon vádja, hogy Brüsszel információkat szivárogtat ki, amivel a brit választásokat akarják befolyásolni.

A vacsora az eddig megismert részletek alapján katasztrofálisra sikeredett és az események azt mutatják, hogy a két vezető teljesen eltérő állásponton van Nagy-Britannia finanszírozási kötelezettségeit és a megkötendő Brexit-megállapodás tartalmát illetően. A hírek szerint az Európai Bizottság 85 milliárd font megfizetését várja el a britektől.

A vacsora részleteinek nyilvánosságra kerülése felfűtötte a diplomáciai csatározásokat. May szerint a Bizottság ezzel a brit választások manipulálására törekszik. Juncker viszont azt találta mondani a közelmúltban, hogy az angol nyelv kezdi elveszíteni európai jelentőségét.

A Der Spiegel szerint Angela Merkel Junckert sejti a vacsora részleteinek kiszivárogtatása mögött.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung német napilap értesülései szerint Juncker utolsó szavai ezek voltak May-hez:

Úgy hagyom itt a Downing Streetet, hogy tízszer szkeptikusabb vagyok, mint előtte"

– utalt Juncker egy Brexit-megállapodás sikerességének esélyeire.

Juncker a vacsora közben olyan megjegyzéseket tett, mint "az EU nem egy golfklub"; "a britek semmilyen kereskedelmi megállapodással ne számoljanak". A német lapok arról is beszámoltak, hogy a vacsora után Juncker felhívta Merkelt és elmondta neki, hogy a brit miniszterelnök "egy álomvilágban él" és, hogy "téveszmékben ringatja magát".

Később a kancellár a német parlamentben elmondott beszédében a Brexit kapcsán azt mondta, hogy

egyeseknek még mindig vannak illúziói Nagy-Britanniában".

A brit kormány hivatalosan tagadta, hogy botrány lett volna a vacsorán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére