Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel és Seehofer szakításától tartanak a szocialisták

Bertha László

2016.08.01. 12:58

Újabb feszültségek jelentkeztek az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer irányította CSU pártszövetségen belül. Az SPD emiatt egy lehetséges szakadásra figyelmeztet.

Újabb feszültségek jelentkeztek az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer irányította CSU pártszövetségen belül. Az SPD emiatt egy lehetséges szakadásra figyelmeztet.

Nagy vihart kavart a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer vasárnap megjelent interjúja, melyben a bevándorlási válságról és Németország eddigi politikájáról mondta el a véleményét. Seehofer szerint az eddigi iránnyal nem fogják tudni megoldani a problémákatszembehelyezkedve ezzel a német kancellár újfent megerősített álláspontjával.

A CSU vezetőjét az interjút követően többen is azzal bírálták, hogy „összemossa” a migrációt és a terrorizmust, valamint Angela Merkelt hibáztatja a würzburgi és az ansbachi terrortámadásokért. Ezt Horst Seehofer határozottan visszautasította, mondván, a keresztényszocialisták táborán belül senki sem tette felelőssé Merkel politikáját a támadásokért. A bajor politikus azt is leszögezte, hogy élesen elválasztja egymástól a terrorizmust és a migrációt, azonban a biztonság és az integráció kérdéseit csak úgy lehet megoldani, ha Németország nem fogad be korlátlanul bevándorlókat,

mert a bevándorlás átláthatatlanságát egyes esetekben természetesen kihasználják emberek, akik teljesen más szándékkal jönnek.”

Katarina Barley, az SPD főtitkára emiatt arra figyelmeztetett, hogy a mélyülő válság révén láthatóan két táborra bomlott a CDU és a CSU, ami nem jön jól a választási kampányban. Barley szerint míg a kereszténydemokraták és a keresztényszocialisták között ismét kiéleződött a vita és fennáll a szakadás veszélye, addig az SPD már jól felkészült a választási kampányra.

Hasonló véleményen volt a szociáldemokraták frakcióvezetője is, aki a bevándorláspolitikát övező viták miatt Horst Seehofert kritizálta. Az ellenzéki Zöldek vezetője, Katrin Göring-Eckardt pedig úgy vélekedett, hogy ez a vita az utolsó, amire most Németországnak szüksége van.

Angela Merkel legutóbbi sajtótájékoztatóján kiállt eddigi menekültpolitikája mellett, és ismét kijelentette, hogy Németország képes megoldani a helyzetet (Wir schaffen das!). A legfrissebb felmérések szerint a német állampolgárok korántsem ennyire derűlátók. A németek mindössze 8 százaléka hisz teljes mértékben Merkel szlogenjében.

(Huffington Post, Der Tagesspiegel)


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére