Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel és Seehofer szakításától tartanak a szocialisták

Bertha László

2016.08.01. 12:58

Újabb feszültségek jelentkeztek az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer irányította CSU pártszövetségen belül. Az SPD emiatt egy lehetséges szakadásra figyelmeztet.

Újabb feszültségek jelentkeztek az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer irányította CSU pártszövetségen belül. Az SPD emiatt egy lehetséges szakadásra figyelmeztet.

Nagy vihart kavart a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer vasárnap megjelent interjúja, melyben a bevándorlási válságról és Németország eddigi politikájáról mondta el a véleményét. Seehofer szerint az eddigi iránnyal nem fogják tudni megoldani a problémákatszembehelyezkedve ezzel a német kancellár újfent megerősített álláspontjával.

A CSU vezetőjét az interjút követően többen is azzal bírálták, hogy „összemossa” a migrációt és a terrorizmust, valamint Angela Merkelt hibáztatja a würzburgi és az ansbachi terrortámadásokért. Ezt Horst Seehofer határozottan visszautasította, mondván, a keresztényszocialisták táborán belül senki sem tette felelőssé Merkel politikáját a támadásokért. A bajor politikus azt is leszögezte, hogy élesen elválasztja egymástól a terrorizmust és a migrációt, azonban a biztonság és az integráció kérdéseit csak úgy lehet megoldani, ha Németország nem fogad be korlátlanul bevándorlókat,

mert a bevándorlás átláthatatlanságát egyes esetekben természetesen kihasználják emberek, akik teljesen más szándékkal jönnek.”

Katarina Barley, az SPD főtitkára emiatt arra figyelmeztetett, hogy a mélyülő válság révén láthatóan két táborra bomlott a CDU és a CSU, ami nem jön jól a választási kampányban. Barley szerint míg a kereszténydemokraták és a keresztényszocialisták között ismét kiéleződött a vita és fennáll a szakadás veszélye, addig az SPD már jól felkészült a választási kampányra.

Hasonló véleményen volt a szociáldemokraták frakcióvezetője is, aki a bevándorláspolitikát övező viták miatt Horst Seehofert kritizálta. Az ellenzéki Zöldek vezetője, Katrin Göring-Eckardt pedig úgy vélekedett, hogy ez a vita az utolsó, amire most Németországnak szüksége van.

Angela Merkel legutóbbi sajtótájékoztatóján kiállt eddigi menekültpolitikája mellett, és ismét kijelentette, hogy Németország képes megoldani a helyzetet (Wir schaffen das!). A legfrissebb felmérések szerint a német állampolgárok korántsem ennyire derűlátók. A németek mindössze 8 százaléka hisz teljes mértékben Merkel szlogenjében.

(Huffington Post, Der Tagesspiegel)


 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére