Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel felvilágosítást kért a nem létezõ brit Brexit-tervekrõl

888.hu

2016.06.25. 16:28

Angela Merkel német kancellár szombaton azt kérte Londontól, hogy a Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból (Brexit) eredményezõ népszavazást követõen szolgáljon felvilágosítással a küszöbön álló elválási folyamatban várható további lépéseirõl.
BERLIN, 16:28

Angela Merkel német kancellár szombaton azt kérte Londontól, hogy a Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból (Brexit) eredményező népszavazást követően szolgáljon felvilágosítással a küszöbön álló elválási folyamatban várható további lépéseiről.

Merkel szombaton a jobboldali kormánypártok potsdami csúcsértekezletén azt mondta, Nagy-Britanniának most meg kell mondania, hogyan képzeli el a továbbiakban az Európai Unióhoz fűződő viszonyát. Azt is leszögezte, hogy az európai közösségnek ezután a saját érdekeit szem előtt tartva kell a Brexittel foglalkoznia.

Az európai közösség maradó 27 tagállamában élőknek egyértelművé kell tenni, milyen értéktöbbletet jelent az Európai Unió. A múltban voltak olyan problémák, hogy a lakosság néhány jogos érdekét nem az EU érvényesítette – mondta a kancellár.

Merkel úgy vélte, hogy a Londonnal folytatott egyeztetéseknek nagymértékben szakszerűen és objektíven kell levezetni, hiszen az EU Nagy-Britanniával a NATO-ban és számos más nemzetközi fórumon a jövőben is együtt fog dolgozni.

Az Európai Unió elődjének hat alapító tagországa azt szeretné, ha Nagy-Britannia a lehető leghamarabb elkezdené az unióból való kiválás folyamatát - jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a hatok külügyminisztereinek szombati berlini tanácskozásán.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére