Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel inkább ülve maradt a német himnusz alatt, csak hogy ne törjön rá a remegés

Horváth Tamás

2019.07.16. 17:08

A kancellár egy héten belül már másodszor hallgatta végig ülve hazája himnuszát.

Az elmúlt egy hónapban többször is megtapasztalhatta a világközvélemény, hogy Angela Merkel úgy fél a német himnusztól, mint ördög a tömjénfüsttől.

A 64 éves német politikus először június 18-án viselkedett furcsán, miközben Volodimir Zelenszkij ukrán kormányfővel hallgatta a himnuszt. Bő egy héttel később megismétlődött a gyanús remegés, akkor Merkel éppen a német elnök, Frank-Walter Steinmeier társaságában volt.

A harmadik remegés múlt hét szerdán tört rá a kancellár asszonyra, amikor is Antti Rinne finn miniszterelnökkel a szokásos ceremónia részeként együtt hallgatták meg mind a német, mind pedig a finn himnuszt.

Tanulva az elmúlt hetek remegéseiből, Angela Merkel a múlt hét csütörtökön, amikor Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel találkozott, már ülő helyzetben hallgatta végig a nemzeti dalokat.

Mette Frederiksen és Angela Merkel | Fotó: AFP

Ez a módszer olyannyira bevált, hogy a 65. születésnapját holnap, azaz szerdán ünneplő német politikus a mai napon, amikor Moldova elnökével, Maia Sanduval vett részt egy katonai tiszteletadáson, újfent ült a himnuszok lejátszása alatt.

Maia Sandu és Angela Merkel | Fotó: AFP

Merkel egyébként továbbra is azt kommunikálja, hogy semmi probléma sincsen az egészségével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére