Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel ragaszkodik a migránsok szétosztásához

Bertha László

2018.10.18. 19:15

A kötelezõ kvóták rendszerének megszüntetése nem oldja meg a migrációs kérdést a német kancellár szerint.
BRÜSSZEL, 19:15

A kötelező kvóták rendszerének megszüntetése nem oldja meg a migrációs kérdést a német kancellár szerint.

Egy olyan új migrációs megközelítés, amely elveti a menekültek uniós tagországok közötti kötelező kvóták szerinti elosztásának rendszerét, nem oldja meg a migráció kérdését – jelentette ki Angela Merkel Brüsszelben, az uniós tagországok háromnapos csúcstalálkozójának migrációval foglalkozó tanácskozását követően csütörtökön.

A kancellár sajtóértekezletén kijelentette, a kvótarendszer elvetése „kicsit könnyű megoldás”, amely véleménye szerint nem európai válasz.

Mint hangoztatta, nem kíván elmozdulni „a kötelező felelősségvállalástól a kötelező szolidaritás felé”, ahogyan azt a nap folyamán Sebastian Kurz osztrák kancellár javasolta. Még foglalkozni kell ezzel a kérdéssel, ugyanis még mindig vannak országok, amelyek egyedül maradnak a Földközi-tengeren érkező emberek okozta feladatok megoldásában – tette hozzá.

Elmondta, a Brexitet tekintve sem pesszimistább, sem optimistább, mint a találkozó előtt volt.

Mindig is mondtam, a Brexit olyan, mint a kör négyszögesítése. Ez azt jelenti, nem tudjuk hogy fog kinézni mindaddig, amíg nincs kész megoldás”

– fogalmazott Merkel.

Hozzátette, az uniós csúcs szerda esti nyitóvacsoráján Theresa May brit miniszterelnök beszámolóját követően az unióban maradó 27-ek abban egyeztek meg, hogy akkor veszik fel naptárukba legközelebb a Brexit ügyét, ha a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyatott tárgyalások azt lehetővé teszik. Ehhez egy újabb elemeket tartalmazó brit javaslatra van szükség – közölte az MTI beszámolója szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére