Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel újabb felvételen remeg és rángatózik, de a sajtósa mindent tagad

Sümeghi Lóránt

2019.06.27. 12:28

Ismét Angela Merkel német kancellár egészségügyi állapota került a világsajtó kereszttüzébe, miután egy hónap leforgása alatt már másodszorra szerepelt úgy a nyilvánosság előtt, hogy képtelen visszafogni remegését, rángatózását.

A felvételek tanúsága szerint Merkel a német elnökkel, Frank-Walter Steinmeierrel tartott közös sajtótájékoztatót, amikor a 10 nappal ezelőtti rohama után ismét rátört a durva remegés. Jól látható, amint a testi tüneteinek enyhítése érdekében asszisztense azonnal egy pohár vizet ajánl a kancellárnak, amit Angela Merkel nem fogad el, inkább rámarkol mindkét alkarjára, hogy visszafogja remegését.

Annak fényében, hogy 10 nappal ezelőtt éppen a dehidratáltságra hivatkozva oszlatta el Merkel stábja a rángatózással összefüggő kérdéseket, különös, hogy ez ügyben most ennyire óvatlanok voltak. Mint ismert, akkor éppen az új ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij fogadását követően, a német himnusz alatt jelentkeztek az egész testét érintő tünetei.

A legújabb incidens után Merkel sajtósa továbbra is ugyanazt ismételgette, mint amit másfél héttel ezelőtt mondott: „minden rendben van”. Csakhogy a német sajtó szerint ez közel sem fedi a valóságot, hiszen akár súlyos betegség is állhat a kancellár tünetei mögött.

Betegség állhat Merkel remegése mögött?

Gyakorlatilag a teljes német média Angela Merkel lehetséges egészségügyi problémáit firtatja, miután az új ukrán elnök fogadásakor egész testében remegni kezdett a kamerák előtt a német kancellár. A Berliner Morgenpost írása szerint az esetet követően számos orvos is megszólalt, ám ezek többsége semmilyen arra utaló jelzést nem látott, hogy komolyabb egészségügyi problémákkal küszködne a kancellár.

Egyes orvosok szerint nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a jövő hónapban 65. életévét betöltő Merkel remegése mögött kiszáradás állna. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a német Bild forrásai szerint Merkel nemzetközi látogatásai idején nemcsak a saját orvosa, hanem egy mentőtiszt is helyet kap a stábjában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére