Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meztelen aktivisták láncolták magukat az auschwitzi haláltábor kapujához és leöltek egy birkát is

888.hu

2017.03.24. 18:24

Több mint tucatnyi embert meztelenre vetkõzött, leöltek egy birkát, majd odaláncolták magukat pénteken az egykori auschwitzi náci haláltábor "A munka szabaddá tesz" feliratot viselõ kapujához.
AUSCHWITZ-BIRKENAU, 18:24

Több mint tucatnyi embert meztelenre vetkőzött, leöltek egy birkát, majd odaláncolta magát pénteken az egykori auschwitzi náci haláltábor "A munka szabaddá tesz" feliratot viselő kapujához.

A lengyel rendőrség előállította a meztelenkedőket, az ügyészség pedig vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy milyen cél vezérelte az akció résztvevőit – írta az MTI.

Nem hivatalos források szerint a letartóztatott csoportban tizennégyen voltak, a lengyel állampolgárokon kívül fehéroroszok és egy német is. A médiában elterjedt feltételezések szerint a 20-27 év közötti férfiak és nők az Ukrajnában zajló háború ellen akartak tiltakozni.

Az auschwitzi emlékhely szóvivője, Bartosz Bartyzel elítélte az akciót, amelynek részvevői az emlékhelyet akarták felhasználni arra, hogy felhívják magukra a figyelmet valamilyen célból, ami végül is nem derült ki, mivel a demonstráció csak rövid ideig tartott péntek délután. Hozzátette: a múzeum őrei felszólították a csoportot, hogy öltözzenek fel, és kihívták a rendőrséget. Átmenetileg az emlékhely is bezárt.

A második világháború alatt a nácik mintegy 1,1 millió embert gyilkoltak meg Auschwitzban, többségükben zsidókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére