Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Míg Oroszország Afrika felé nyomul, addig az Európai Unió újratervez

888.hu

2022.08.01. 11:45

Etiópia pénzügyi támogatásán elmélkednek a brüsszeli bürokraták.

 

Abiy Ahmed etióp miniszterelnök egykor a Nyugat kedvence volt és reformerként üdvözölték, sőt, 2019-ben még a Nobel-békedíjat is elnyerte, de az utóbbi időben éles kritikával illették, amiért a polgárháború idején civilek kivégzését rendelte el.

Oroszország növekvő jelenléte Etiópiában azonban megnehezíti a szigorú uniós normák betartását. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán még Addisz-Abebában is járt támogatást ígérve, és azzal vádolta a nyugati hatalmakat, hogy gyarmati gondolkodásmódot tartanak fenn a régióban.

Erre reagálva az Európai Bizottság nemrégiben 81,5 millió euró humanitárius támogatást engedélyezett oktatási és egészségügyi projektekre, ám egy szóvivő szerint egyértelművé tette, hogy a projektek „a kormányzati struktúrákon kívül” valósulnak meg.

 

Az EU-val ellentétben a Világbank elkezdte a kezét nyújtani Ahmed miniszterelnök felé. A bank áprilisban 300 millió dolláros támogatást jelentett be a háború sújtotta régiók újjáépítésére, amelyek továbbra is katonai blokád alatt állnak.

Etiópiában, a több mint 90 etnikai csoporthoz tartozó, 120 millió lakosú országban továbbra is forrongó feszültség uralkodik, ezért félő, hogy Etiópia szétszakadhat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére