Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráns vezetõvel újítottak a svéd feministák

Forisek Ádám

2017.03.27. 22:58

Ujjonganak a svéd nõjogi harcosok a frissen megválasztott, ugandai születésû vezetõjükért. Hogy milyen kampányszöveggel tudott nyerni a hölgyemény? Hát természetesen azzal, hogy Svédországban tombol a rasszizmus.
VASTERAS, 22:58

Ujjonganak a svéd nőjogi harcosok a frissen megválasztott, ugandai születésű vezetőjükért. Hogy milyen kampányszöveggel tudott nyerni a hölgyemény? Hát természetesen azzal, hogy Svédországban tombol a rasszizmus.

A svéd Vasteras városban ünnepelt a Feminista Kezdeményezés (FI) nevű politikai párt, ugyanis sikeresen megválasztottuk új vezetőjüket, a 41 éves ugandai Vitoria Kawesát. Ezzel ő lett Svédország első külföldi származású vezetője. Mondanunk sem kell, Svédországot majd szétveti a büszkeség, amiért ilyen progresszív eredményt volt képes elérni.

A hölgyemény 1975-ben látta meg a napvilágot, 9 évesen került bevándorlóként a skandináv országa. Hála a jó Istennek nemcsak feminista hisztijével aktivizmusával boldogítja drága Földünket, hanem még genderkutató is egy svéd egyetemen.

Egy feminista magazinnak (Feministiskt Perspektiv) adott interjújában úgy nyilatkozott, Svédország veszélyes hely számára (!!!):

fekete nőként kell élnem egy rasszista és szexista társadalomban. A gyűlölet, a zaklatás bármikor elérhet hozzám. Mind a két gyermekemet féltem ettől.”

Hogy mégis miben nyilvánul meg ez a fenenagy, feketeellenes rasszizmus, különösen Svédországban, mikor Victoria Kawesa épp most lett egy több mint tíz éves politikai párt feje, az rejtély. Érdekes módon a feminista vezetőnek valahogyan ez nem tűnt fel: 

nagyszerű érzés, hogy egy pártnak én lehetek az első fekete vezetője, nemcsak Svédországban, de egész Európában. Ez egy történelmi pillanat.”

Az FI jelenleg azért küzd, hogy a svéd választásokon elérje a négyszázalékos parlamenti küszöböt.

A pártprogram a nácizmus, fasizmus, nacionalizmus elleni küzdelemre fókuszál. 

Mi több, az FI szerint akár a dokumentumokkal nem rendelkező illegális bevándorlók is a skandináv országok területén maradhatnának. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére