Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsáradatra panaszkodik a ciprusi bevándorlási hivatal

Tóth Dalma

2019.01.15. 11:07

Havonta több mint ezer migráns érkezik Ciprusra Szíriából, Libanonból és Törökországból - közölte a ciprusi bevándorlási hivatal vezetõje kedden a helyi Alfa televíziónak nyilatkozva.
NICOSIA, 11:07

Havonta több mint ezer migráns érkezik Ciprusra Szíriából, Libanonból és Törökországból – közölte a ciprusi bevándorlási hivatal vezetője kedden a helyi Alfa televíziónak nyilatkozva.

Andreasz Hrisztofi rámutatott, hogy a lakosság számához mérten így Ciprusra érkezik a legtöbb menedékkérő.

2018-ban 7760-an kértek menedéket Cipruson, ami az előző évhez képest 70 százalékos emelkedés.

Ciprus a libanoni és szíriai partoktól 170, Törökországtól mintegy 70 kilométeres távolságra fekszik.

A nagyjából egymillió lakosú szigetországban mintegy 10 ezer bevándorló él, és rajtuk kívül még mintegy 10 ezren várakoznak a fővárostól nyugatra fekvő Kokkinotrimita menekülttáborában menedékkérelmük elbírálására.

A tábor a ciprusi sajtó szerint túlzsúfolt.

A dpa német hírügynökség beszámolójából nem derül ki, hogy Hrisztofi kitért-e arra, hogy mely országokból pontosan hány ember kért menedéket Cipruson. A sziget északi felén ugyanis 1974-ben Törökország katonailag beavatkozott, miután görög-ciprusi szélsőségesek puccsot hajtottak végre, és egyesíteni akarták a szigetet Görögországgal. Nem sokkal később a sziget északi részén kikiáltották az "Észak-Ciprusi Török Köztársaságot", amelyet csak Ankara ismer el. A sziget északi részére be lehet utazni Törökországból, így török állampolgárok viszonylag könnyedén menedéket kérhetnek Cipruson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére