Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most kezdõdik csak a buli Zimbabwéban

Bokor Gábor

2017.11.18. 16:10

Szombat délelõtt óriási, a hadsereget támogató, a házi õrizetben tartott Robert Mugabe zimbabwei elnök távozását követelõ megmozdulás volt Hararéban.
HARARE, 16:10

Szombat délelőtt óriási, a hadsereget támogató, a házi őrizetben tartott Robert Mugabe zimbabwei elnök távozását követelő megmozdulás volt Hararéban.

Beszámolók szerint egyes résztvevők zimbabwei zászlót öltöttek magukra, míg mások táblákat cipeltek, amelyeken olyan feliratok voltak, mint "Mugabénak távoznia kell".

Csak ünnepelni jöttünk ki, azt akarjuk, hogy Mugabe távozzon.

– mondta az egyik tüntető. 

A zimbabwei társadalom széles körei gondolkodnak hasonlóképpen, közte a Háborús Veteránok Szövetsége, valamint az ellenzéki Mozgalom a Demokratikus Változásokért elnevezésű szervezet. Ez utóbbiak korábban haragban álltak egymással.

Az afrikai ország hadserege szerdán jelentette be, hogy átvette Zimbabwe irányítását az országot évtizedek óta vezető Robert Mugabétól. Az elnököt és feleségét házi őrizetbe helyezték. A hadsereg még előző nap lezárta a kormányhivatalokhoz, bíróságokhoz és a parlamenthez vezető utcákat.

A parancsnokok igyekeznek tiszteletet mutatni a 93 éves vezető, a világ legidősebb államfője iránt azzal, hogy a nyilvánosság előtt elnöknek és a hadsereg főparancsnokának nevezik. A hadsereg a szombati tüntetés résztvevőit felszólította, hogy tartsák be a közrendet, illetve óvakodjanak a provokátoroktól, akik le akarják járatni a Mugabe távozását követelőket.

Mugabe még nem mondott le posztjáról, és egyelőre megsaccolni sem lehet, lesz-e következménye a szombati megmozdulásnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére