Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Művéres jelenetekkel sokkolták a királyi családot a radikális ökolázadók

Jánosy Károly

2021.08.26. 21:55

Vérfürdőt rendeztek a londoni Buckhingham Palace előtt. Az Extinction Rebellion (Lázadás a Kihalás Ellen) radikális ökomozgalomhoz tartozó Animal Rebellion csoport vörösre festette a palota előtti szökőkút vizét és a Viktória királynőt ábrázoló szobor talapzatát. Az ökolázadók a „növényi alapú élelmiszerrendszer” kiépítése mellett kampányolnak. Kissé vadul.

Valószínűleg döbbenten nézték a királyság intézményét pártoló britek a művéres jeleneteket. A tiltakozók „Vadászat és állattartás = királyi vérfürdő” feliratú táblákat emeltek a magasba, miközben a vörösre színezett vizű szökőkútban próbáltak kisiklani az őket üldöző rendőrök kezei közül. Az egyenruhások nem örültek túlságosan a nem éppen testhezálló feladatnak, hiszen nekik is bele kellett gázolniuk a térdig érő vízbe, illetve az Oxford Circus és a Trafalgar tér környékéről el kellett távolítaniuk az utcákat lezáró aktivistákat. Több félmeztelenre vetkőzött nő a testére írt klímavédelmi üzenettel próbált még több figyelmet szerezni. Magának és az ügynek.

Harley McDonald-Eckersall, a radikálisok szóvivője szerint a királyi család környezetrombolási bűnökben vétkes, amiért engedélyezi a vadászatot a korona birtokain.

„A korona tulajdonában állnak a legnagyobb földbirtokok az Egyesült Királyságban, és ezt a földet állattenyésztésre és vadászatra használják. Ezzel nemcsak a környezetünket pusztítják, de évente több millió ember halálát is okozzák” – mondta az ifjú szóvivő, ám azt nem közölte, milyen tényekkel tudja alátámasztani állításait.

A szervezet egyre durvább és erőszakosabb kampányokkal próbálja felhívni a figyelmet a „növényi alapú élelmiszerrendszer” kialakítására. A rebellisek hétfő óta tartó, kéthetesre tervezett „polgári engedetlenségi” akciójukat elég rosszul időzítették, nem csupán azért, mert az angol főváros belső kerületeiben totális forgalmi káoszt okoztak, de azért is, mert a gazdaság éppen most kezd felépülni a bezárás okozta gazdasági sokk negatív hatásaiból.

Ráadásul Károly walesi herceg éppen mostanában, a görögországi bozót- és erdőtüzekre reagálva kérte a világ nagyvállalatait az éghajlatváltozás elleni küzdelemben való aktívabb részvételre, mert különben menthetetlenül elpusztul a bolygó. A Daily Mailben közzétett üzenetében a trónörökös arról írt, hogy az emberiség egyetlen reménye, hogy az üzleti világ nagyjai részt vesznek ebben a harcban, az éghajlati katasztrófa elkerülése érdekében.

A londoni rebellisek azonban valószínűleg nem olvasták vagy hallották Károly herceg szavait, mert meglehetősen nagy elszántsággal vetették bele magukat a szökőkútban és a város más pontjain folyó ütközetekbe. A rendőrség közlemény szerint a londoni Extinction Rebellion-rendezvények eddigi négy napja alatt közel 200 rendbontót tartóztattak le.

Környezetvédelmi szemetelés

Nickie Aiken londoni konzervatív parlamenti képviselő szerint az Extinction Rebellion legutóbbi, 2019-es akciója nyomán 120 tonna szemét maradt a főváros utcáin. A takarítás mintegy 50 ezer fontba került az adófizetőknek. A westminsteri kerület tanácsának korábbi vezetője a Telegraphnak azt nyilatkozta: „A helyi emberek értelmetlen zavarása mérhetetlen károkat okoz.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére