Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy hasznot húz India az orosz olaj és szén felvásárlásából

888.hu

2022.06.22. 16:40

Nem követik az európai unió szankciós és önsorsrontó irányvonalát.

 

Indiának is szüksége van az üzemanyagra, így érthető módon kihasználják a lehetőséget, hogy most szabadabban vásárolhatnak Oroszországtól olajat és szenet.

S. Jaishankar indiai külügyminiszter korábban még képmutatónak nevezte az európaiakat, amiért azzal vádolták meg Indiát, hogy finanszírozzák az oroszok háborúját Ukrajna ellen, amiért olajat vásárol tőlük. Miközben az európai országok is megteszik ugyanezt az orosz energiatermékekkel.

A Reuters a hétvégén közölte a Biden-kormányzat azon kérését India irányába, hogy az Oroszországból származó energiaimportot ne gyorsítsák meg, de nem ez történt. Ugyanis

a szénvásárlások mellett párhuzamosan a múlt hónapban az olajrendelések is megugrottak.

 

Nem publikált indiai kormányzati adatok szerint az ország szénbeszerzései több mint hatszorosára, 331,17 millió dollárra ugrottak a szerdáig tartó 20 napban az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Hasonlóképpen vásárolták fel az orosz olajat is az adatok szerint, olajkereskedelmük értéke az elmúlt 20 napban több mint 31-szeresére, 2,22 milliárd dollárra ugrott meg.

A Breitbart egy forrásra hivatkozva azt írja, hogy az orosz kereskedők fizetéskor elfogadják az indiai rúpiát és az Egyesült Arab Emírségek dirhamját is.

 

Az árengedmények pedig vonzóak, és ez a tendencia, hogy az orosz szénvásárlások emelkednek, folytatódni fog.”

– hangsúlyozta a forrás. Az árengedmények – mely a nemzetközi szankciók miatt hoztak meg – pedig elérik a 30 százalékot is, így India gyorsan lecsapott a lehetőségre, hogy olcsón beszerezhesse az orosz szenet.

 

India – amely a világ egyik legnagyobb széntermelője – idén kezdett el szenet importálni az energiahiány kezelésére és a kimerült szénkészletek feltöltéséhez. A döntést azért hozta meg, mert az eddigi két preferált szénexportőre, Ausztrália és Indonézia az időjárási problémákra, illetve az exportkorlátokra hivatkozva nem tudta kielégíteni a szükségleteit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére