Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon sok a fekete bûnözõ, a jogvédõk szerint rasszista az igazságszolgáltatás

Forisek Ádám

2017.11.27. 08:28

Angliában és Walesben a gyerekkorú letartóztatottak sok eseetben valamilyen etnikai kisebbségbe tartoznak, ez pedig a jogvédõknek is szemet szúrt.
LONDON, 8:28

Angliában és Walesben a gyerekkorú letartóztatottak sok esetben valamilyen etnikai kisebbségbe tartoznak, ez pedig a jogvédőknek is szemet szúrt.

Friss adatok alapján Angliában és Walesben a gyerekkorú bűnözők mintegy 26 százaléka valamilyen etnikai kisebbségbe tartozik – ez magas szám, mivel a duplája a teljes népességen belüli feketék, ázsiaiak és egyéb etnikumok arányának.

Az őrizetben lévő gyerekek mintegy 49 százaléka valamilyen etnikumhoz tartozik. Londonban ez a szám 60 százalékra ugrik. Óriási növekedésnek számít ez, pedig a gyerekkorú bűnözők száma csökkent az elmúlt években: 88 000-re csökkent 2010 óta, amikor még 250 000 gyerekkel kellett a hatóságoknak számolniuk.

Több politikus és aktivista is követeli a kormánytól, hogy tegyen lépéseket a probléma megszüntetésére. Az adatokból azt az általános következtetést vonták le, hogy Nagy-Britanniában intézményes rasszizmus” uralkodik. Nem meglepő módon ezt az álláspontot hangoztatja a Runnymede nevű szervezet munkatársa.

Kemény kérdéseket kell feltennünk arról, hogy mi is zajlik a rendőrség keretein belül. Ugyanis bizonyítékok vannak arra, hogy a hatóságok hatszor nagyobb valószínűséggel állítanak meg kisebbségieket, mint fehér embereket.”

A brit kormány egy szóvivője szerint a diszkrimináció elfogadhatatlan, és vizsgálni fogják az ügyet.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére