Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

NATO-tisztségviselő: a szövetség figyeli a lengyelországi helyzetet

888.hu, MTI

2022.11.15. 22:26

A NATO áttekinti azokat a jelentéseket, amelyek a lengyelországi robbanásról szólnak és az ügyben intenzíven együttműködik Varsóval mint szövetségessel – közölte kedden este egy NATO-tisztségviselő arra reagálva, hogy lengyel médiajelentések és hivatalos nyilatkozatok szerint orosz rakéták csapódtak be lengyel területen és emberéletet követeltek.

 

Egy névtelenül nyilatkozó diplomáciai forrás Brüsszelben nem sokkal korábban közölte, hogy Lengyelország rövidesen az észak-atlanti szerződés 4. cikkelyének alkalmazásának kérésével fog fordulni a NATO-hoz. Eszerint a NATO tagállamai tanácskoznak egymással, valahányszor bármelyikük véleménye szerint egyikük területi épségét, politikai függetlenségét vagy biztonságát veszély fenyegeti.

A NATO döntése annak lesz függvénye, hogy kinek a rakétáiról volt szó, orosz rakétákról vagy az ukrán légvédelem rakétáiról – tette hozzá a diplomata.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére