Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nehezen szabadulnak a migránsoktól a németek

Bertha László

2018.01.16. 10:58

Majdnem minden második bevándorló sikeresen élt panasszal a menedékjog iránti kérelmének elutasítása miatt Németországban.
BERLIN, 10:58

Majdnem minden második bevándorló sikeresen élt panasszal a menedékjog iránti kérelmének elutasítása miatt Németországban.

A Süddeutche Zeitung című német baloldali napilap beszámolója szerint a tavalyi évben az érintett migránsok mintegy 44 százaléka sikerrel járt a közigazgatási bíróságok előtt a menedékkérelmük vonatkozásában, így sok esetben hiába dönt annak elutasításáról a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal (Bamf), amely egyébként rendszeresen fellebbez az ítéletek ellen.

A sikeres panasszal élő migránsok körében különösen magas a szíriaiak aránya a maguk 69 százalékával, akiket az afgánok követnek 61 százalékos aránnyal.

Ennél lényegesebben rosszabb eséllyel indulnak az Észak-Afrikából származó bevándorlók. A bírósági ügyek 12 és 10 százaléka azonban így is a panasszal élő marokkóiaknak és algériaiaknak kedveznek.

További érdekes információ, hogy a Bamf 2017-ben hozott határozatai ellen benyújtott panaszok száma a korábbi évhez képest megkétszereződtek – köszönhetően a bevándorláspárti jogvédő szervezetek áldásosnak aligha mondható tevékenységének.

A menekültstátusz megszerzése különösen fontos a migránsok számára a családegyesítés érdekében, melyet egy 2016-ban hozott döntés értelmében 2018. március végéig függesztettek fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére