Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nekiment Tarantinónak és Scorsesének egy ifjú Marvel-ficsúr, mert szerinte rasszisták

888.hu

2022.11.25. 08:00

Vihar a biliben.

 

Mindig szórakoztató, amikor Hollywoodban egymásnak esnek. Főleg azért vicces, mert ilyenkor megláthatjuk, hogy kinek mekkora az arca.

Az átlagember számára ismeretlen méretű egók villámló összecsapása még a legkomolyabb pillanatokat is nevetségessé teszi.

A mostani balhé onnan indult, hogy Quentin Tarantino és Martin Scorsese megjegyzéseket mert tenni a futószalagon készülő, de minőségben egyre silányabb szuperhős filmekre.

 

Nem nézek [Marvel-filmeket.] Próbáltam, tudod? De ez nem mozi. (...) Ez nem az olyan emberek mozija, akik érzelmi, pszichológiai élményeket próbálnak átadni egy másik embernek.”

– nyilatkozta például korábban Scorsese.

 

Hollywood marvelizálódásának része az is, hogy ott vannak ezek a színészek, akik az általuk játszott karakter miatt váltak híressé. Ők nem filmsztárok. Amerika kapitány és Thor a sztár.”

– nyilatkozta most Tarantino. (Ez verte ki a biztosítékot.)

Látható tehát, hogy van érdemi kritikájuk.

Mi lehet az oka annak, hogy ezek a nagy rendezők nem szeretik a Marvel-filmeket?

  1. Már nagyon régen elmúltak 13 évesek
  2. Igénytelennek tartják, hiszen mindkét rendező híres arról, hogy a karaktereit igényesen, az emberi lét nagy kérdéseit feszegetve dolgozza ki.
  3. A szuperhős filmek leuralják a mozikat, kevés helyet hagyva az igényes mozinak.

 

Annyival le is lehetne zárni a dolgot, hogy ízlés kérdésében teljesen felesleges vitatkozni. Már ha valaki nem ért egyet.

Egy Marvel-szereplőnek viszont úgy tűnik, hogy nagyon a lelkébe gázoltak, ezért ő rögtön elő is kapta a rasszista kártyát.

Simu Liu (Mindenki emlékszik rá?? ugye, hogy nem...) azzal jött, hogy ha most is a régi rendezők lennének a kapuőrök a szakmában, akkor sosem került volna be egy olyan nagy költségvetésű alkotásba.

„Egyetlen filmstúdió sem tökéletes, és soha nem is lesz az. De büszke vagyok arra, hogy egy olyan filmstúdióval dolgozhatok, amely folyamatos erőfeszítéseket tesz a sokszínűség javítása érdekében a filmvásznon, olyan hősök megalkotásával, akik mindenféle közösségből származó embereket erősítenek és inspirálnak. Én is szerettem az »aranykort«, de az pokolian fehér volt.”

– fejtette ki gondolatait Twitteren.

 

 

Tarantino esetében azért elég csak az 1997-es Jackie Brownra gondolni, hogy lássuk, hogy nevetséges ez a vád.

Egyébként meg bőrszínre, vallásra, nemre, nemzetiségre való tekintet nélkül a legtöbb próbálkozó nem jut be a filmekbe. Szánalmas dolog ezen siránkozni, főleg, hogy a nyolcvanas évek óta pont Hollywood az úttörő a sokszínűségi bullshit-versenyben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére