Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem akarnak munkába állni Svédországban a migránsok

888.hu

2019.10.07. 12:10

Milyen meglepő... Ja, nem.

A svéd Aftonbladet arról ír, hogy azok a migránsok, akik letelepedési engedélyhez jutottak Svédországban, nagyon nem akarnak elkezdeni dolgozni: kilencven (!) százalékuk munkanélküli. Ezek a migránsok négy éve, a nagy bevándorlási válság idején érkeztek a skandináv országba, ahol jól eléldegélnek a segélynek köszönhetően.

A svéd munkaügyi adatok szerint 40 019 olyan – 2015 óta érkezett – migráns van az országban, akik bármikor képesek lennének dolgozni, ha akarnának, azonban közülük csak 4574-nek van munkaviszonya. Csaknem tízezren vannak azok, akik azért kapnak pénzt, mert tanulnak, míg 18 405-en nem csinálnak semmit, csak a segélyből élnek.

Nem tudják munkára bírni a migránsokat Svédországban

Lars Calmfors országszerte híres közgazdászt hívták meg egyik este a svéd közszolgálati rádió, a Sveriges Radio egyik adásába, hogy arról beszéljen, milyen hatásai vannak a migrációnak Svédországban. Az elismert kutató részletesen beszámolt legújabb kutatásáról, ami a migráció negatív hatásairól szól. Calmfors professzor szerint a legkomolyabb probléma azzal van, hogy az újonnan érkező bevándorlók rendkívül alulképzettek, [...]

A lap megjegyzi, hogy a legtöbb olyan városban, ahol a legmagasabb az egy főre jutó bevándorlók száma, ott az átlag felett van a munkanélküliség. Példaként említik az ezerfős Ljusnarsberg városát, ami négy éve 230 migránst fogadott be, jelenleg pedig tíz százalék felett van az állástalanok száma.

Svédország az egyik legfejlettebb ország a világon, azonban a képzettséget tekintve azok a bevándorlók, akik idejönnek, a mérce alatt vannak

– mondta Per Lundborg közgazdász.

A napokban jött ki az Eurostatnak a munkanélküliségről szóló jelentése, mely rámutatott, hogy a 28 tagállam közül a 24. helyen áll Svédország.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére