Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nem állunk félre, amikor az embereinket egy álbíróság fenyegeti”

888, MTI

2020.06.11. 21:29

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a Nemzetközi Büntetőbíróság munkatársai elleni szankciókról.

Az elnöki rendeletről szóló döntést Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója jelentette be. Mint fogalmazott: „nem állunk félre és nem fogunk félreállni, amikor az embereinket egy álbíróság fenyegeti”.

A rendelet értelmében gazdasági szankciókkal és vízumkorlátozásokkal sújthatják az amerikai katonák elleni vizsgálatban résztvevőket és a családtagjaikat. Minden egyes esetet külön bírálnak majd el. „Úgy válaszoltunk (az ICC-vizsgálatra), ahogyan egy felelős nemzetnek válaszolnia kell” – szögezte le Pompeo.

A tárcavezető „korrupt, durván hiábavaló” és „rendkívül átpolitizált” intézményként írta le a hágai székhelyű bíróságot, amely szerinte „ideológiai keresztes hadjáratot folytat amerikai katonák ellen”.

Az amerikai kormány szerint vizsgálataival az ICC megsérti az Egyesült Államok nemzeti szuverenitását.

Mark Esper védelmi miniszter és Robert O'Brien nemzetbiztonsági tanácsadó, valamint William Barr igazságügyi miniszter egy másik sajtótájékoztatón megismételte Pompeo álláspontját, azt hangoztatva, hogy Donald Trump a szükséges intézkedést hozta meg az ország szuverenitásának védelmében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére