Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem skizofrén, hanem radikális iszlamista volt a szír terrorista

888.hu

2022.03.22. 08:00

A terrorcselekmény idején azt mondták a szakértők, hogy nem a radikális iszlám motiválta a férfit.

 

Bár kezdetben kizárták a terrorizmust, a tisztviselők most azt mondták, hogy valószínűleg a radikális iszlám, nem pedig mentális problémák voltak a szíriai késelő késeléses támadásának hátterében egy német vonaton.

Komoly jelek” utalnak arra, hogy a novemberben Németországban késeléses ámokfutást elkövető migráns férfit a radikális iszlám ihlette


– közölte a helyi ügyészség, annak ellenére, hogy a hatóságok kezdetben kizárták, hogy a támadás terrorcselekmény volt, és azt állították, hogy erre nincs bizonyíték.
A Die Welt beszámolója szerint azonban úgy tűnik, hogy a terrorista indíték ismét terítékre került, mivel az ügyészek szerint a migráns férfi keményvonalas iszlám nézeteket vallott, többek között azt, hogy a saría törvényei szerint kormányzott államban szeretne élni.

 

Úgy tűnik, hogy a tisztviselők a férfi ismerőseinek vallomásai alapján jutottak erre a véleményre, valamint olyan jelentések alapján, amelyek szerint a férfi birtokában radikális iszlám propaganda volt, amelyet állítólag az Iszlám Állam állított elő, és amely támadásokra szólított fel.

A hatóságok szerint akkoriban nem volt bizonyíték arra, hogy az incidensnek bármiféle terrorista indítéka lett volna,


annak ellenére, hogy a Die Welt most arról számolt be, hogy a késelőnél nyilvánvalóan ISIS-propagandát találtak.
Ehelyett a hatóságok kezdetben arról számoltak be, hogy a férfi állítólag paranoid skizofrénia jeleit mutatta és azt hitte, hogy emberek követik őt. Ezt a kezdeti feltevést, miszerint a támadó skizofrén lenne, később azonban a tisztviselők visszavonták, és elismerték, hogy az incidens lehetséges motivációjaként terrorista indítékot vizsgálnak.

 

Az ebbe az irányba mutató jelek közé tartozik a vádlott Facebook-fiókjának tartalma és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nála talált propagandavideói”


– közölték az ügyészek az AFP által készített jelentés szerint.
A férfit azóta börtönbe küldték, miután egy szakértő szerint büntetőjogi felelősségre lehet vonni tettéért, amely többek között négy embert sebesített meg, kettőt majdnem halálosan – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére