Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem szólt a rendező az amatőr kiskorú gyermekeknek arról, hogy a pedofíliáról forgat

888.hu

2022.09.12. 14:40

A film bemutatója végül elmaradt.

 

Könnyen elsodorhatja a filmipar élvonalából Ulrich Seidl osztrák rendezőt, hogy a Spiegel oknyomozó riportja szerint a Spárta című legújabb filmje forgatásakor nem szólt a benne szereplő Szatmár megyei, 9 és 16 év közötti gyerekeknek és szüleiknek, hogy filmje a pedofíliáról szól. A film bemutatója péntek délután lett volna a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, de végül a szervezők úgy döntöttek, nem vetítik le az alkotást.

 

A német hetilap újságírói szerint Seidl mélyszegénységben élő Szatmár megyei gyerekeket toborzott, akiknek a gázsijuk

50–60 euró volt.

Míg Németországban egy gyerekszereplőkkel zajló forgatáson szigorú feltételeknek kell eleget tenni, nem hiányozhatnak például a szülők és a gyerekeket mentálisan felkészítő szakemberek a helyszínről, addig Romániában még csak nem is szóltak a Spárta tematikájáról az amatőr szereplőknek, sőt, a szülőket is elküldték a gyerekek közeléből.

 

Több gyereket traumatikusan érintett, hogy meztelen férfival kellett egy jelenetben megjelenniük. Az egyik tízéves gyereket úgy megviselte, ahogy a részeg pedofilt játszó, nagydarab kopasz színész viselkedett vele, hogy

többször is hányt a forgatáson.

Utólag elmondta, az erőszakos apjára emlékeztette a túlságosan is valódinak tűnő jelenet. Minderről a rendező és a stábtagok is tudtak, de mivel igazi érzelmeket akartak látni a vásznon, nem léptek közbe. Nyolc szülő állítja, hogy nem hagyta volna, hogy gyereke egy ilyen filmben szerepeljen, csakhogy a szerződésekben a tematikáról szó sem volt.

 

A rendező ügyvédjén keresztül tagad minden vádat, ettől függetlenül az éppen zajló Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon nem vetítik le a filmet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére