Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tetszik az energiaválság és a borsos számlák? Költözz Afrikába, csuda jó ott az élet!

888.hu

2022.12.14. 12:40

De csak akkor menj, ha német vagy...

 

Namíbia kormánya új vízumrendszert jelentett be az afrikai országba ideiglenesen kivándorolni szándékozó német állampolgárok számára, mivel a hatóságok szerint az ország olcsó és kényelmes hely az európai energiaválság lecsendesülésének kivárására.

A Bild riportja szerint azonban az afrikai ország – amely a 20. század fordulóján rövid ideig Németország gyarmata volt – elakarja csábítani a németeket a Európából.

 

Nagyon szívesen látunk benneteket!”

– üzente Nangula Uuandja, a Namíbiai Befektetésösztönzési és Fejlesztési Tanács vezérigazgatója.

A magas rangú tisztviselő a továbbiakban úgy jellemezte Namíbiát, mint „Németország kistestvérét”, hangsúlyozva, hogy az uniós állam nyelve és kultúrája továbbra is beágyazódott az afrikai országban.

 

Vannak városaink, amelyek úgy néznek ki, mint a német városok. Ez itt a második otthonuk, egy darab Németország Afrikában.”

– mondta.

Uuandja azt is állította, hogy – korábbi gyarmati uraikkal ellentétben – Namíbiában stabil az energiaellátás, ami azt jelenti, hogy az újonnan érkezőknek nem kell aggódniuk a magas fűtési költségek vagy a gördülő áramkimaradások miatt.

 

Itt nem kell félni a magas fűtési költségektől, mint Németországban!”

– mondta, majd hozzátette: „Nálunk mindig van áram!”

A program bármely német számára legfeljebb hat hónapra szóló vízumot biztosít, amennyiben igazolni tudja, hogy van munkája, valamint legalább havi 2000 eurós (kb. 816 ezer forint) jövedelemmel rendelkezik.

További jövedelemkövetelmények vannak arra az esetre, ha az ideiglenes bevándorlók eltartott házastársat vagy gyermeket szeretnének magukkal hozni.

 

Néhány őslakost meglepte a német kormány egyes politikai mulasztásai az elmúlt években, egy helyi politikus azt is mondta, hogy „meglepődött” azon, hogy az ország nem kezelte megfelelően az energiahelyzetet.

 

Mi Afrikában azt hittük, hogy kézben tartjátok a dolgokat, vigyázzatok magatokra.”

– jegyezte meg Heinrich Hafeni, aki egy panziót üzemeltet az országban. A továbbiakban „hibának” nevezte a német kormány azon döntését, hogy számos atomerőművet leállít, és azt állította, hogy Namíbia segíthetett volna biztosítani az erőművek működésének fenntartásához szükséges uránt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére