Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemcsak az RT, a BBC és a CNN is propagandát tol

888.hu

2017.02.05. 09:58

Az amerikai, angol és orosz médiaóriások országuk szempontjából mutatják be az eseményeket, ám mégis csupán az orosz RT-t vádolják propagandával, pedig a BBC és a CNN is messze áll a független, objektív újságírástól.

A brit védelmi miniszter szerint Oroszország ma már fegyverként használja a félrevezető információkat. Szerintük egyáltalán nem elkerülhetetlen a visszatérés a hidegháborúhoz, Oroszország irányt válthat.

A britek szerint az orosz RT és a Szputnyik hírszolgálatok orosz dezinformációs tevékenységet végeznek, azonban egyre kevesebbet beszélünk a BBC és CNN dezinformátori tevékenységéről. 

A Magyar Idők megkereste az orosz RT-t, és Anna Belkina szóvivő elmondta, hogy az RT hasonló üzleti modell alapján működik, mint a nyugati sajtótermékek, és sokkal kevesebb állami támogatást kap, mint például a BBC Londontól vagy a France 24 Párizstól. Ezeket a hírportálokat nem szokták azzal vádolni, hogy az aktuális nyugati propaganda szolgálatába szegődtek, miközben számos alkalommal, így például az iraki háború idején bebizonyosodott, hogy átvették és közvetítették azokat az információ­kat, amelyek a brit kormánynak politikailag szükségesek voltak, ám később hamisnak bizonyultak.

„Régóta léteznek bizonyos elfogadott narratívák, amely alapján Oroszországot bemutatják a nyugati sajtóban, és egyértelműen senki se törekszik arra, hogy az orosz nézeteket valóban megismerje” – mondta Belkina a Magyar Időknek

Több pénzt akar a BBC

A nyugati sajtóban az RT-ről azt írják, hogy a Kreml szócsöve, egyben a BBC Világhíradójának korábbi igazgatója, Peter Horrocks aggodalmát fejezte ki két évvel ezelőtt, hogy az említett csatorna vagy a kínai tévék át fogják venni az irányítást a nyugati médiától tematizálás terén, ezért sokkal nagyobb anyagi támogatást kellene nyújtani az olyan adóknak, mint a brit állami hírszolgáltató.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére