Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német civilek egy titkos jelszó használatával védekeznének a nõkkel szembeni erõszak ellen

Vincze Viktor Attila

2017.01.02. 18:58

A veszélyben levõ nõk egy titkos jelszónak megfelelõ kifejezéssel fordulhatnak a vendéglátóhely személyzetéhez, akik baj esetén a segítségükre siethetnek.
MÜNSTER, 18:58

A veszélyben levő nők egy titkos jelszónak megfelelő kifejezéssel fordulhatnak a vendéglátóhely személyzetéhez, akik baj esetén a segítségükre siethetnek.

A Frauennotruf Münster nevű, németországi alkalmazásra átdolgozott kezdeményezés eredeti ötlete Angliában született meg annak érdekében, hogy javuljon a fiatal lányok és nők biztonsági érzete a rendezvényeken, a bárokban és az éjszakai klubokban.

Mostantól kezdve, ha Münsterben egy nő úgy érzi, hogy bajban van, akkor csak meg kell közelítenie a vendéglátóhely személyzetének valamelyik tagját, és megkérdeznie tőle:

"Itt van Louise?" Ez a semleges kifejezésnek tűnő kérdés valójában egy titkos jelzés, amivel a nő azt akarja mondani, hogy segítségre van szüksége.

Az éjszakai szórakozóhelyek személyzete viszont a jelzés meghallása után diszkréten és gyorsan intézkedhet a veszélyhelyzet megoldása érdekében, anélkül, hogy a nő fenyegetői, vagy sakkban tartói erről tudnának.

Azért szükséges ez a program, mert ma már az éjszakai életben és a különböző rendezvényeken is a nőknek újra és újra, olyan veszélyes helyzetekkel kell szembenézniük, amikor vagy még csak kényelmetlenül érzik magukat, vagy már veszélyben is vannak, és alapvetően nem tudják, hogy hogyan is juthatnának ki a saját erejükből a helyzetből."

– mondta el a "Louise azért van itt, hogy segítsen" nevű egyesület vezetője, Gerlinde Gröger a Szputnyiknak nyilatkozva.

A nők biztonságával kapcsolatos problémák Németországban főként a 2015-ös szilveszteri tömeges szexuális zaklatások kapcsán kerültek előtérbe. Mint ismeretes szilveszter éjjel több száz nőt csoportosan kirabolt és szexuálisan bántalmazott a Kölnben összegyűlt több mint ezer arab és észak-afrikai bevándorló.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére