Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német Ipari Szövetség vezetője: Az orosz gáz leállítása pusztító lenne

888.hu

2022.05.16. 16:40

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél – újabb józan hang Németországból.

 

Siegfried Russwurm, a Német Ipari Szövetség (BDI) elnöke „pusztító” hatásúnak nevezte az orosz gázszállítások jelenlegi leállítását.

Vállalkozások egész sora lenne akkor teljesen elzárva a gázellátástól. Sok esetben az érintett vállalatoknak le kellene állítaniuk a termelést, egyes cégek pedig valószínűleg soha többé nem tudnák újraindítani.”

– figyelmeztetett a Bild am Sonntag című lapnak, amelyet a Focus szemlézett.

(Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Russwurm kétségeit fejezte ki

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter azon kijelentésével kapcsolatban, hogy Németország szükség esetén orosz gázszállítások nélkül is átvészelné a telet.

 

„Ez egy merész jóslat.” – mondta Russwurm.

 

Senki sem tudja, milyen hideg lesz a következő tél, mennyit kell majd fűtenünk. Helyes, hogy a lehető leggyorsabban mindent megtesznek annak érdekében, hogy Németország kevésbé függjön az orosz gáztól. Majd meglátjuk, hogy ez elég lesz-e és beválik-e az év végéig.”

– mondta.

 

Ugyanakkor Russwurm egyértelműen kiállt az Oroszországgal szembeni meglévő szankciók és az EU tervezett olajembargója mellett.

„Az év végére, talán még hamarabb is megleszünk orosz olaj nélkül.” – mondta Russwurm, hozzátéve: „a szankciók egésze helyes. Putyin felmondta a civilizált világ alapvető konszenzusát. Nem nézhetjük el, hogy erőszakkal feszegesse a határokat. Ennek a rezsimnek a gazdasági elszigetelése a legkevesebb, amit tenni kell.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére