Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.08.25. 10:28

Ezt olvassuk mi.

A legújabb osztrák közvélemény kutatási adatok azt mutatják, hogy Norbert Hofer 53 %-kal vezet, Alexander Van der Bellen hat százalékkal van lemaradva. Az osztrák közszolgálati adó azzal a keserű megjegyzésével indítja erről szóló beszámolóját, hogy tévedtek, akik azt hitték, Hofert „szakajtóstul fogják elhagyni a választók,mert kifogást emelt a korábbi elnökválasztás eredményével szemben."

 

Tegnap az osztrák Szabadság Párt (FPÖ) megindította elnökválasztási kampányát — jelenti a brit távirati iroda. A lap idézte Norbert Hofert, aki kijelentette, hogy ha megválasztanák, akkor aktív elnöke kíván lenni Ausztriának, nem csupán ceremoniális szerepet képzelt el magának. A választási plakátján a következő szlogen olvasható:„Ausztriának biztonságra van szüksége”.

 

A csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnökkel ebédelő Robert Fico szlovák miniszterelnök Oroszország üzeneteit fogja közvetíteni a holnapi pozsonyi informális uniós csúcs részvevőinek. Jelenleg Szlovákia az EU soros elnöke. A pozsonyi találkozón – ahol Merkel is részt vesz – többek között tárgyalnak az EU jövőjéről, az Oroszország elleni szankciókról, az ukrán és a török helyzetről is — írja a brüsszeli szekportál. Fico optimistának mutatkozik az EU és Moszkva jövőbeni gazdasági kapcsolatai iránt, és Oroszország is érdekelt a kétoldalú kapcsolatok erősítésében. De a legfontosabb téma az Északi Áramlat 2 lesz, amely megkétszerezné az Oroszország és Németország között meglévő offshore földgázvezeték kapacitását. Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel elnöke a projekt ellen van.    

 

A három balti állam, valamint a lengyel és román igazságügyi miniszter a Sztálinizmus és Nácizmus Áldozatainak Európai Emléknapja alkalmából közös nyilatkozatot adott ki, amelyben követelik a kommunista bűnök kivizsgálását — jelenti a Balti térség ügyeivel foglalkozó portál.

 

„Az amerikai kormány erős támadást indított az Európai Bizottság ellen” címmel a német gazdasági-politikai portál arról ír, hogy az ilyen fellépés szokatlan Washington részéről. Az amerikaiak az EU-nak azt vetik a szemére, hogy nemzetek fölötti adóhatóságként működnek és ilyen minőségükben az amerikai Apple konszernnek is kárt akarnak okozni. Washington ellenlépéssel fenyegette meg Brüsszelt, amennyiben nem változtat politikáján és az Apple-t több milliárd dollár nagyságrendű büntetéssel sújtják.


Erdogan diadala: az amerikai kormány Törökország kegyeiért kuncsorog” címmel a cikk arról ír, hogy a Törökországban járt Joe Biden amerikai alelnök és a török elnököt „teljes szolidaritásáról biztosította a puccs után végrehajtott intézkedésekkel kapcsolatban”. Biden még arra is utalt, hogy az amerikai kormány nem utasítja el Fethullah Gülen hitszónok kiadatását. Gülent a török kormány a puccs értelmi szerzőjének tekinti.


Míg az Egyesült Államok hangsúlyozza szövetségi kapcsolatát Törökországgal, Németország még jobban távolodik NATO-partnerétől. A német hadsereg most azt fontolgatja, hogy harci gépeit a törökországi támaszpontról Jordániába vagy Ciprusra helyezi át. Ez viszont két hónapra megakasztaná a terroristák elleni német bevetéseket.

 

A kanadai rendőrség úgy módosítja egyenruha állományát, hogy a női tisztek, amennyiben szeretnének fejkendőt viselhetnek — erősítette meg a kanadai közügyekért felelős minisztérium szóvivője a rendőrség egyik vezetőjének a napokban tett ilyen irányú bejelentését, hozzátéve, hogy a kanadai rendőrség „haladó és befogadó” szolgálat, amely „mindenfajta kulturális és vallási hátterű személyt értékel és tiszteletben tart”, jelenti a kanadai közszolgálati adó.

 

Az izraeli Jad Vasem Holokausztkutató Nemzetközi Intézet élesen bírálta Lengyelországot azon törvénytervezete ügyében, amely megtiltaná az olyan kijelentéseket, hogy a lengyelek a holokauszt idején kollaboráltak a németekkel. Arra figyelmeztetett, hogyha azt a parlamentben elfogadják, holokauszttagadásnak tekintenék, ami Lengyelország sötét múltját idézné fel. A törvénytervezetet a múlt héten a lengyel kabinet már jóváhagyta. A Szejm várhatóan azt elfogadja és kezdeményezői ezzel védeni kívánják Lengyelország jó hírét.

 

A német hírportál a közelmúltban kiszivárogtatott Soros-dokumentumok alapján bemutatja azokat a  „Top 10” intrikákat, amelyekben a spekuláns is részes volt. Milyen érdekes - írja a bevezetőjében - hogy a DCLeaks által közzétett, több mint két és félezer dokumentum mintha csak az alternatív médiát érdekelné. Sorosnak hatalmas befolyása van a világunkban, gondoljunk például a kormányokat megdöntő színes forradalmakra, amelyeket az üzletember az amerikai kormánnyal karöltve támogatott. A tíz csúcsintrika egyike például az, hogy Soros intézményein át német, francia, spanyol, olasz és görög újságíróknak nyújtott hosszú ukrajnai tartózkodást, hogy onnan sztorikat küldjenek. Azonban a nem tetsző cikkeket az intézmények meg tudták vétózni. A másik intrikaiként a következőt hozta fel: egyes európai országok migrációs törvényeinek befolyásolása Soros szája íze szerint.

 

Hogyan lehet legyőzni a populizmust” címmel Cas Mudde a téma amerikai szakértője az amerikai portál európai kiadásában azt írja, a Brexit és Trump nyomában a média a „globalizáció vesztesei” felé fordította a figyelmét, és lázas vita folyik arról, hogy mi okozza ezen emberek érzelmeit és, hogy a fősodratú pártok mit tehetnek a megerősödésükért. A cikkíró szerint nem igaz, hogy e negatív érzelmeket csak az érintettek negatív gazdasági-pénzügyi tapasztalatai keltik fel, mert azok kulturális gyökerűek is. Ha nem így lenne, akkor a radikális baloldali pártokhoz fordulnának, mert azok orvosságot kínálnak a globalizációval szemben. A szavazók úgy látják, hogy a hagyományos pártok elvesztették kezdeményezőkészségüket. A szavazók a politikusoktól azt várják, hogy a helyzet urainak mutatkozzanak és biztos kézzel irányítsanak. Ezért e pártoknak – kereszténydemokratáknak, szociáldemokratáknak -  nyilvános vitában vissza kell nyerniük kezdeményezőképességüket és nemcsak reagálniuk kell a válságokra, legyen szó pénzügyi- vagy migrációs válságról.


A portál egy igen furcsa helyzetről tudósít a London melletti 200 ezer lakosú Lutonból, ahol sok a karib-tengeri, pakisztáni, indiai, bangladesi és kelet-európai bevándorló. És itt, e faji feszültségektől terhes városban, ugyancsak a Brexit győzött. Nem csak a fehér munkások, de a dél-ázsiaiak is így szavaztak, mert félnek a kelet-európaiak további beáramlásától, ugyanis azok elveszik munkájukat. Feszültséget okoz az is, hogy a főleg Romániából érkezettek benyomulnak a korábban csak indiaiak és pakisztániak által lakott körzetekbe.

 

Gregor Mayer, a balliberális osztrák lapnak  a magyar jobboldalt közismerten zsigerből gyűlölő tudósítója ezzel a címmel írt cikket: „Magyarország a kerítések és madárijesztők földje”

 

Bayer Zsoltra ébredt a vezető francia lap, amely ezzel a címmel: „Felháborodás Magyarországon egy rasszista és antiszemita újságíró kitüntetése után” ellátott cikkét így kezdi: „Vajon az Európai Unió tagállamának egy kormánya kitüntethet egy rasszistát?

 

A Simon Wiesenthal Központ élesen bírálta a magyar kormányt, amiért annak elnöke, Áder János a rasszista és antiszemita cikkeket publikáló Bayer Zsoltot lovagkereszttel tüntette ki. A tiltakozás szerint a magyar kormány leleplezte cinikus viselkedését, amiért kevesebb, mint egy évvel azután, hogy a Nemzetközi Holokauszt Emlékszövetség elnöki tisztét töltötte be, most egy ilyen embert tüntet ki. Mindez politikai manipuláció, ami mutatja, hogy a magyar kormány továbbra is rasszista és antiszemita figurákat tüntet ki, mint tette ezt a múltból olyanokkal, mint Hóman Bálint és Donáth György. A szöveg támogatásáról biztosítja a kitüntetés ellen tiltakozó Mazsihiszt és más, Magyarországon kívüli szervezeteket és egyéneket. 

 

 Az amerikai zsidóság „Tájékoztatunk. Kapcsolódunk. Ösztönzünk” mottó alatt megjelenő lap e címmel jelentetett meg írást: „Ádám, Éva és a nácik torz meséje”.

 

Két megszálló hatalom, India és Izrael egymásra találásáról, „románcáról” és közeledése történetéről tudósít a katari globális tévéállomás angol nyelvű portálja. „A két nemzet szenvedélyen viseltetik Kasmír és Palesztina brutális megszállásra iránt”.  India 10 milliárd dollárért vásárolt fegyvert Izraeltől az elmúlt tíz évben. Izrael indiai rendőröket képez ki, hogy átadja a palesztinok elleni fellépése során gyűjtött tapasztalatairól. Olyan korban élünk — áll a portálon amikor nemzetállamok nyíltan követnek el háborús bűnöket, „miközben annak vérszomjas többségi polgárai szurkolnak és ezért totálisan büntetlenül maradnak”. India az ENSZ-ben tartózkodott, amikor arról szavaztak, hogy kivizsgálják Izrael tömegmészárlását a 2014-es gázai háborúban. Az USA a vizsgálat ellen szavazott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére