Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.10.07. 10:28

Ezt olvassuk mi.

Az Európai Unió tegnap új határ- és partvédelmi szervezetet indított útjára azzal a céllal, hogy a tömb külső határait megvédje az ellenőrizetlen migrációtól és biztonsági kockázatoktól” – kezdődik az eseményről beszámoló cikk. Az új szervezetnek (European Border and Coast Guard Agency) az elkövetkező néhány hónapban 1500 határőre lesz, akiket napok alatt el lehet küldeni bármilyen külső uniós határhoz, ahol a migránsokkal kell szembenézni. A Frontex, a szervezet elődje súlyos hiányosságokkal küszködött, mert az EU kormányai lassan teljesítették a határvédelemmel kapcsolatos ígéreteiket. Az új szervezet a migránsokat visszaszállíthatja a származási országukba, például Afganisztánba, ha az onnan jöttek nem kapnak menekültstátuszt.

 

Az ENSZ Biztonsági Tanácsát arra kérte Oroszország, hogy tartson rendkívüli ülést pénteken Szíria ügyében. Eközben Putyin elnök Párizsba utazik, hogy ott a szíriai háború megfékezéséről tárgyaljon. A szíriai hadsereg az utóbbi időben jelentős területeket vett vissza a terroristáktól Aleppóban.

 

Új-Mexikóban a képviselőház csütörtökön arról döntött, hogy a különösen kegyetlen gyilkosságok esetében visszaállítják a halálbüntetést. A döntés előzményét két rendőrtiszt és egy tízéves kislány meggyilkolása jelenti.


Az iraki kormány az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összeülését kérte, amiért Törökország csapatainak Irakba küldésével megsértette az ország szuverenitását. Az Egyesült Államok által vezetett Iszlám Állam elleni koalíció szóvivője kijelentette, hogy az Irakban lévő török gyalogságnak semmi köze sincs a NATO-hoz és Ankara saját szakállára lépett.


Az orosz globális televízió angol nyelvű hírportálján vendégpublicisztikát író brit Sam Gerrans médiaszakértő  Soros gennyesre keresi magát a kikényszerített európai migrációval címmel elemzi George Sorosnak a Wall Street Journalban „Miért ruházok be 500 millió dollárt a migránsokba” című cikkét.  Soros migránsbarát szavainak idézete után Gerrans a magyar miniszterelnököt idézi, aki szerint  Soros neve szinonima azokéval, akik a nemzetállamokat akarják gyengíteni és akik támogatnak mindent, ami megváltoztatja a hagyományos európai életmódot. Gerrans ezután rátér Sorosnak a „színes forradalmak” kirobbantásában játszott szerepére. Cikke végén azt a következtetést vonja el, hogy az általa beruházandó félmilliárd dollárral a saját hasznát kívánja előmozdítani.


Indiában egy tinédzsernek leoperálták a feneke fölött nőtt 18 centis farkát. A nágpuri kórházban a műtétet végző idegsebészek szerint ez volt a rendellenesen nőtt emberi farkok közül a leghosszabb. A 18 éves fiú és szülei titkolták a farok létét, mert féltek a társadalmi stigmától. Korábban a farokkal született csecsemőket Indiában azzal ünnepelték, hogy Hanuman, a majomisten reinkarnációi.

 

Norbert Hofer osztrák elnökjelölt, az Osztrák Szabadságpárt parlamenti képviselője a Sputniknak adott interjújában kijelentette, az Oroszország elleni szankciókat a ehető leggyorsabb ütemben fel kell függeszteni. Hozzátette: a Krím félsziget orosz, és a szankciók kontraproduktívak. Elmondta, hogy Ausztria a szankciók ellen van. Az súlyos károkat okozott az osztrák gazdaságnak, munkahelyeket semmisített meg. A párt úgy gondolja, hogy itt az ideje annak, hogy a blokádból kiutat találjanak.


Frauke Petry, az Alternatíva Németországnak (AfD) elnöke a következő szavakkal bírálta az Oroszország elleni uniós szankciókat: „Németország nyugati szövetségeseivel együtt együttműködik az olyan, kínzásokat és kivégzéseket gyakorló rezsimekkel, mint Szaúd-Arábia, ahonnan irányítják és finanszírozzák az iszlám terjeszkedését Európa felé. Németország együttműködik azzal a Törökországgal, amelynek a vezetője a korábban evilági és demokratikus országot iszlamista szultánsággá alakítja át. De mi Oroszországot bojkottáljuk. Ez őrültség.”     

 

Thomas Strobl, a CDU pártelnöke, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere az AfD-t „a Nyugat árulójának” nevezte és annak elnöknőjét, Frauke Petryt is súlyosan bírálta, amiért Petry a migránsokról „az afro-arab világ lumpenproletariátusaként” beszélt és azt mondta, hogy őt nem hatja meg az, ha Németország színes, tarka mivoltáról beszélnek, mert egy „trágyadomb is tarka”.

 

Christian Kern szövetségi kancellár, az osztrák szociáldemokraták vezetője felbérelte kampánystábjába Tal Silberstein izraeli választási kampánygurut. Silberstein korábban Ehud Barak izraeli miniszterelnöknek és az ukrán Julia Timosenkonak is dolgozott. 

 

A világhegemónia neokonzervatív ideológiája hajtja az USA-t és vazallusait konfrontációba Oroszországgal és Kínával. Az atomháború kockázata ma nagyobb, mint a történelemben bármikor. Az ember azt hinné, hogy az elnökválasztási kampányban legalább egyetlen szó esik is erről" – írja Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára, a Wall Street Journal volt szerkesztője, aki egy mellékmondatában gúnyosan utal arra, hogy Hillary Clinton Putyin elnököt „az új Hitlernek” nevezi, megmagyarázva, hogy Putyin nem diktátor, hanem hatalmas támogatást élvező, demokratikusan megválasztott vezető. Trumpot a gazdasági és külpolitikai elit, az agytrösztök, lobbisták és a média elkárhozottnak mutatja be, mert nem akar háborút. Kár, írja Roberts, hogy a népnek ilyen kevés a hangja.   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére