Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

888.hu

2016.10.21. 10:28

Híreink a nagyvilágból!

„Amerika vesztett – Duterte bejelentette „elválását” az Egyesült Államoktól, Kínával és Putyinnal szövetkezik címmel írt cikkében arról számol be a hírportál, hogy Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök Pekingben ötnapos kínai látogatásán az Amerikával való eddigi viszonya megszüntetésének váratlan kimondásával véget vetett a korábbi spekulációknak. A kínai fővárosba kétszáz üzletember társaságában érkező elnök ilyen ünnepélyesen és határozottan jelentette be a szakadást: „E helyszínen jelentem be hölgyeim és uraim, elválásomat („separation”) az Egyesült Államoktól”. A bejelentés a kínai törvényhozás dísztermében hangzott el. Duterte hozzátette: „Talán nem társadalmi, de katonai és gazdasági értelemben Amerika vesztett”. Ezután ugyanilyen váratlanul ezt is mondta: „átálltam az ideológiai áramlatban és talán elmegyek Oroszországba,  hogy meglátogassam Putyint és elmondjam neki, hogy hárman vagyunk a világ ellen: Kína, a Fülöp-szigetek és Oroszország”(A Fülöp-szigetek csaknem 100 milliós népességű ország, amely 1946-ig amerikai gyarmat volt.)

Az USA hátrányára a Fülöp-szigetek félreteszi vitáját Kínával (A háborús héják rémisztő gondolatmenetét leképező) címmel ír a globális amerikai lap arról, hogy „Kína diplomáciai győzelmet aratott az USA kárára, miután Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök félretette a Pekinggel való vitáját a Dél-kínai-tenger ügyében azért, hogy kiterjessze kétoldalú gazdasági kapcsolatait.” Ez annak ellenére történt, hogy a Fülöp-szigetek javára hozott döntést a területi vitában a hágai nemzetközi bírósági, amely pert Duterte elődje indította 2013-ban. (Amerikai hadihajók a közelmúltban elindultak a zavarosban halászni a Dél-Kínai tengerre.)

A Fülöp-szigeteki elnök pekingi kijelentései mellett a lap arra hívja fel a figyelmet, hogy Duterte nem azt mondta, hogy megtagadja az Egyesült Államoknak öt Fülöp-szigeteki katonai támaszpont használatát, felmondva egy hetven évvel ezelőtt kötött szerződést. Azzal viszont nagy riadalmat okozott Washingtonban, hogy csökkenti katonai együttműködést. Az aggodalmat növelheti, hogy Manila szorosabbra fűzi kapcsolatát Pekinggel. Az még nem világos, hogy Duterte rosszul felszerelt hadseregével meddig merészkedik az USA-val való tényleges szakadásban.

A brit Royal Bank of Scotland teljes hirtelenséggel a Russia Today (RT) londoni számláit ismételten hozzáférhetővé tettek és a számlák blokkolását érvénytelennek minősítették. Ez azután történt, hogy a Kreml azzal fenyegetett, a BBC oroszországi számláit befagyasztják.

Káosz az EU-csúcson: a vallonok megtagadják hozzájárulásukat a CETA-hoz címmel a német portál arról tudósít, hogy a 3,6 millió lakosú belgiumi francia nyelvű tartomány most már közvetlenül a péntek reggel Brüsszelbe érkező kanadai kereskedelmi miniszterrel kíván tárgyalni az EU-Kanada szabadkereskedelmi megállapodás ügyében. Az aláírás megtagadása súlyos árnyékot vet a mai uniós EU-csúcsra. 

                                                           *             *             *

Jemenben a néhány órás tűzszünetet Szaúd-Arábia megszakította és harci gépei amerikai és brit támogatással ismét civileket is ölnek.

                                                           *             *             * 

A bajor konzervatívok Merkel elleni tiltakozásuk jegyében létre akartak hozni egy bajor CDU-t, de azt a CDU főtitkára, Peter Tauber bíróság útján letiltatta.

 

A kommunista Ciprasz öt állami televízióállomást záratott be és adott el magáncégeknek 246 millió euró értékben. A vevők velejükig korrupt, Cipraszhoz közelálló oligarchák, és hogy a görög kormányfő így akarja biztosítani a pénz beszedése mellett a média további cenzúrázottságát. /Noha a többhetes történetről csak tegnap írt az olasz hírportál, az azért különösen aktuális, mert a Népszabadság tulajdonosi felfüggesztése miatt beindult Brüsszelt mindez nem zavarja./

                                                           *             *             *

A portál felháborodottan ír arról, hogy a „Renzi médiadiktatúra” (Matteo Renzi szocialista olasz miniszterelnökről van szó) totálisan hallgatott a héten Párizsban lezajlott nagyszabású tüntetésekről, amelyeken rendőrök tiltakoztak a belügyminisztérium ellen, amiért az nem teszi lehetővé, hogy kellő erővel védekezhessenek az ellenük irányuló migránserőszakkal szemben. 

A lap szerint még Trump belső köreiben is tudják, a republikánus elnökjelölt veszíteni fog Clintonnéval szemben.

A Soros-kötődésű vállalat szolgáltat szavazatszámláló gépeket 16 amerikai szövetségi államban címmel a portál felsorolja azon államokat, ahová e cég, a brit központú Smartmatic 9 év alatt 57 ezer szavazatszámláló gépet szállított. A vállalatnak „mélyreható” kapcsolatai vannak Soroshoz.

Hillary Clinton támogatásával a Vogue magazin történelmében most fordult először, hogy egy elnökjelölt mögé állt. Ezt maguk a szerkesztők is hangsúlyozták, amikor azt írták, oly nagy a tét, hogy „ezt a változtatást meg kellett lépni”.

Szeptemberig Németországból 40 ezer migránst akartak kitoloncolni. De csak 2800 személyt tudtak elszállítani. Különösen Magyarországgal nehéz zöldágra vergődni, panaszolja a lap, ugyanis a magyarok a 10 082 kérelemből csak 248 személynek adtak helyt.

A konzervatív brit hetilap címoldalas sztorija „Putyin veszélyes játéka a Baltikumban” címmel annak a kérdésnek a boncolása (boncnok: Paul Wood, a BBC kormánypropaganda adó volt tudósítója), hogy kifizetődik-e az orosz elnök hazárdjátéka a balti országok lerohanásának fenyegetésével. A cikk a vilniusi (Litvánia fővárosa) volt KGB szellemjárta épületében kezdi a rettegtetést, majd sorra veszi, mekkora az ijedelem és előkészület a balti országokban és bemutatja, miként közeledik a NATO-hoz Svédország és Finnország is, valamint hogyan készül fel a legrosszabbra Norvégia. A teljes cikkből csak egyetlen elem hiányzik: annak idézése, miként fenyegette meg Putyin valaha is ezen országokat agresszív szándékai kinyilvánításával.

A portál arról emlékezik meg, hogy öt évvel ezelőtt gyilkolta meg Kadhafi líbiai vezetőt az USA, a NATO és az al-Kaida.

Bárhová nézzünk, a „Fehér Sisakok” (White Helmets) csodálatos szíriai gyerekmentő tevékenységéről olvashatunk a New York Timestól a BBC-ig. Olyan csodálatos, hogy a fotók a bombázások után tökéletesen sértetlen gyerekeket mutatnak, akiket állítólag e civil szervezet mentett meg. Amely csak az USA-tól és az Egyesült Királyságtól évi 100 millió dollár támogatást kap 2013-as megalakulása óta. A cikk részletesen ismerteti, hogy ez a „gyerekmentő” szervezet milyen propagandatevékenységet végez és táblázatot közöl további támogatóiról. Közöttük van a német és a japán kormány is. 

EGY JELLEMZÕ HÍR  NÉPSZABADSÁG-TÉMÁBAN A VILÁGSAJTÓBÓL:

Magyarország: a sajtószabadság kaputt használja nyomaték kedvéért a német szót cikke címében az olasz portál, amelynek nagyméretű fotóján a parlament előtt szónokló Tamás Gáspár Miklós látható. „A Népszabadságot a kormány zárta be”, terjeszti az áltényt lakonikusan a portál.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke a Genfi Nemzetközi Tanulmányok Egyetemén Norbert Hofer osztrák elnökjelölttel éles vitába keveredett, amikor az utóbbi azt mondta, hogy Hofer javaslata egy afrikai menekülttábor létesítésére a koncentrációs táborokra emlékezteti. Barroso azt mondta, „Szeretem Ausztriát, de bizonyos személyeket nem szeretek”. Hofer azzal vágott vissza, hogy állandóan ugyanazokat a szövegeket hallja, és megkérdezte Barrosót, hogy az ő nyakán élnek-e migránsok.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére