Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu megkapta az izraeli parlament többségének támogatását kormányalakításához

888.hu

2022.11.10. 21:00

Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök, a Likud párt elnöke megkapta a kneszet képviselői többségének, a 120-ból 64 honatyának a támogatását új kormánya megalakításához – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

 

A kneszet honatyáinak többsége Netanjahut javasolta az ország új kormányának megalakítására Jichák Hercog államelnöknek, és ezért Hercog vasárnap várhatóan felkéri az új – Izrael harminchetedik – kabinetjének létrehozására.

Hercog az utóbbi napokban konzultációkat tartott a pártok képviselőivel arról, hogy melyik politikust bízza meg a kormányalakítással. Netanjahu mellett Jaír Lapid felkérését is javasolták, de csak pártjának, a Van Jövő (Jes Atíd) nevű centrista pártnak 24, a múlt keddi választásokon a parlamentbe bejutott képviselője támogatta.

A következő kormányról szóló szerdai egyeztetéseken Hercog arra figyelmeztetett, hogy „az egész világ aggódik” a radikális jobboldali Itamar Bengvir esetleges bevonása miatt az új kormánykoalícióba.

Bengvir a belbiztonsági miniszter tárcájára tart igényt. 2007-ben elítélték arabok elleni rasszista uszítás, valamint az Izrael és az Egyesült Államok feketelistáján szereplő Meir Kahane tanításait követő Kach mozgalom támogatása miatt. Kahanét 1990 novemberében egy New York-i szállodában meggyilkolta egy egyiptomi-amerikai dzsihadista.
Itamar Bengvir csütörtökön Meir Kahane emléke előtt tisztelgett meggyilkolásának 32. évfordulóján.

 

Nem titok, hogy én nem Kahane rabbi vagyok, nem támogatom az összes arab deportálását, és nem fogok törvényeket hozni a nemek szerinti külön strandokról, bár az biztos, hogy fellépünk és mindent megteszünk azért, hogy a terroristákat kiutasítsuk az országból, valamint Izrael zsidó jellege, a telepek és zsidó identitása érdekében.”

– mondta Bengvir.

 

A Zsidó Erő (Ocma Jehudit) nevű párt élén álló Bengvir a Palesztin Hatóság feloszlatását szeretné elérni, emellett azt is, hogy zsidók imádkozhassanak az Óvárosban található Templomhegyen, ahol a status quo -t rögzítő jelenlegi egyezmények szerint csak a muzulmánok gyakorolhatják hitüket.

Jarív Levin, a Likud koalíciós tárgyalásokkal megbízott politikusa korábban kijelentette, hogy pártja a következő izraeli kormány gyors megalakítására törekszik. A választásokon győztes, Netanjahut támogató jobboldali-vallásos tömb pártjai előzőleg közölték, hogy az igazságszolgáltatási rendszer reformjára, a fegyverhasználati szabályok megváltoztatására, a vallási reformok visszaállítására, a műanyag csomagoló és tálalóeszközök megemelt adójának visszacsökkentésére, és drágábbá tett cukros üdítőitalok korábbi árának helyreállítására törekednek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére