Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Norvégia sok piával és sok bunyóval ünnepelte a nyitást

888.hu

2021.09.28. 13:50

Norvégia önfeledten ünnepelt, miután a kormány a hétvégén váratlanul feloldotta az 561 napos járványügyi korlátozásokat. A pénteki bejelentés másnapján megteltek a kocsmák, bárok és egyéb szórakozóhelyek. A nagyobb városok utcáit ellepték az emberek, akik hajnalig tartó tombolással búcsúztak a távolságtartási szabályoktól.

A kissé váratlanul jött szombat délutáni „nyitás” után szinte pillanatok alatt megteltek a városok utcái. Ráadásul oltási igazolvány és negatív teszteredmény sem szükségeltetett a szórakozóhelyek felkereséséhez. Nem csoda, hogy szinte mindenhol százak és ezrek vártak a bejutásra. A trondheimi klubok előtt olyan hosszú ideig kellett várni, hogy többen elájultak sorban állás közben. Stavangerben, Tønsbergben és a fővárosban, Oslóban több mint 50 tömegverekedés során kellett intézkedniük a rendőröknek. Tønsbergben például a hatóságok komolyabb beavatkozására is sor került, amikor egy fiatalokból álló, körülbelül tíztagú társaság egymásnak esett egy szórakozóhelyen. Szerencsére senki sem sérült meg súlyosabban.

Az oslói rendőrség szóvivője szerint nagyjából 190 kisebb-nagyobb rendbontásról kaptak bejelentést, nem sokkal kevesebbet, mint amennyi szilveszterkor fut be hozzájuk. Az utcákon uralkodó örömmámorral vegyes káosz egyesekből dühös reakciót váltott ki. Johan Hoeeg Haanes, az egyik népszerű oslói bár menedzsere szerint a miniszterelnöknek jóval korábban és óvatosabban kellett volna a nyitásról hírt adni.

„Pontosan azt történt, amire számítottam” – nyilatkozta Haanes a VG című norvég lapnak.

Több helyen életveszélyben voltak a mulatozók, mert csak az utolsó pillanatokban értesítettek bennünket. A rendőrség szerint minden hely zsúfolásig megtelt.”

Adrian Sneen, az oslói Heidi Bier bár vezetője szerint azonban örülni kell, hogy újra gondtalanul szórakozhatnak az emberek. Kicsit gyorsan jött ugyan a nyitás, de kezelni tudták a helyzetet.

Norvégia a skandináv régió második országa, amely feloldotta a korlátozásokat, miután Dánia szeptember 10-én megtette ezt. Norvégia lakosságának több mint 76 százaléka be van oltva, 70 százalékuk már a második adagot is megkapta. Igaz, arrafelé elég magas az oltási hajlandóság, az 50 évesnél idősebbek 96 százaléka már megkapta a vakcinát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére