Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nőtt az osztrák gázimport Oroszországból

888.hu / MTI

2023.02.09. 17:15

Az év végén ismét megemelkedett Ausztria gázimportja Oroszországból. Decemberben az illetékes klímavédelmi minisztérium közleménye szerint az importált földgáz 71 százaléka Oroszországból érkezett.

 

2022 májusától októberig az orosz gázszállítások részaránya az osztrák importban 70 százalék feletti szintről fokozatosan 20 százalék alá csökkent, majd novemberben ismét megemelkedett és 40 százalék körüli szintet ért el. Az ukrajnai háborút megelőzően 80 százalékos volt az orosz szállítások részaránya az osztrák gázimportban.

Az orosz szállítások részarányának novemberi és decemberi növekedése a Németországból és Olaszországból érkező tételek csökkenése, valamint az orosz gázszállítások stabil rendelkezésre állására vezethető vissza. Miközben a nyár folyamán jelentősen csökkentek a Gazprom szállításai az OMV számára az ausztriai Baumgartenbe, a volumen nemrégiben ismét emelkedésnek indult.

 

Alfred Stern, az OMV vezérigazgatójának a múlt héten tett nyilatkozata szerint a Gazprom jelenleg ismét a megrendelt mennyiség 100 százalékát szállítja Ausztriába. A nyár folyamán a szállított mennyiség a rendelésnek úgy 30 százaléka, vagy még kevesebb is volt. A vezérigazgató hozzátette, hogy az OMV a lefoglalt csővezeték-kapacitásoknak köszönhetően képes volt más forrásból fedezni a vevői felé fennálló szállítási kötelezettségeit.

Leonore Gewessler energiaügyi miniszter (Zöldek) a hét elején energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot. „Még nem vagyunk túl a nehezén.” – mondta Gewessler. Kedden az osztrák gáztárolók telítettsége 74,9 százalékos volt, ami nagyon magas értéknek számít február elején, a téli hónapok fogyasztása után.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére