Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Katalin Junckert idézi: „Méreg lenne a kontinens számára”

888.hu

2020.11.20. 11:22

„Hogy is van ez? Láttuk, hogy Donald Tusk megtagadta saját korábbi állítását, de nincs ez másként Jean-Claude Junckerrel sem.”

Novák Katalin miniszter a Facebook-oldalán teszi fel a kérdést: „Emlékeznek még rá? Ő volt az Európai Bizottság előző elnöke. 2017-ben még méregnek nevezte az uniós kifizetések pénzügyi teljesítményhez vagy demokratikus kritériumokhoz kötését. Így fogalmazott:

»Azon a véleményen vagyok, hogy nem kellene ezt csinálnunk… ez méreg lenne a kontinens számára.«”

 

Egy kissé bővebb részlet a Politico 2017. június 1-jei számából.

Az Európai Bizottság vezetője, Jean-Claude Juncker bírálta a Politico által a hét elején közzétett német kormányzati javaslatot, amely szerint

blokkolni kell az uniós finanszírozáshoz való hozzáférést azon tagállamok számára, amelyek megsértik a blokk gazdasági teljesítményére vagy demokratikus normáira vonatkozó szabályait.
„Azon a véleményen vagyok, hogy ezt ne tegyük”

– mondta a bizottság elnöke csütörtökön a német külügyminisztériumban tartott konferencián, hozzátéve, hogy szerinte a fenyegetések nem alkalmasak a fiskális fegyelem és a szabály tiszteletben tartásának bevezetésére.

„Nem azért, mert néha nem szeretnék ilyet csinálni. De úgy gondolom, hogy nem lesz hasznos az Európai Unió megosztása” – tette hozzá Juncker.

„Ez méreg lenne a kontinens számára.”

A német kormány egy állásfoglalásban foglaltak szerint vizsgálja az ilyen szabályokat megszegő EU-országok finanszírozásának befagyasztását.

Az EU legerősebb gazdasága összekapcsolódást szorgalmazhat az uniós szabályok betartása és az úgynevezett „kohéziós alapok” között, amelyek támogatásként működnek Európa szegényebb régiói számára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére