Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Novák Párizsban: Erős, sikeres Európára van szükségünk

888

2022.11.11. 18:18

Erős, sikeres Európára van szükségünk – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök Gérard Larchet-val, a francia Szenátus elnökével folytatott pénteki találkozását követően Facebook-posztjában.

 

Mint írja,

a Békefórumot megelőzően Párizsban Gérard Larchet-val, a francia Szenátus elnökével napjaink kihívásairól beszéltünk és egyetértettünk abban, hogy erős, sikeres Európára van szükségünk.”

 

Párizs, 2022. november 11.Novák Katalin köztársasági elnököt (j) fogadja Gérard Larcher, a francia szenátus elnöke (b) Párizsban 2022. november 11-én.MTI/Bruzák Noémi

 

Franciaország második legfontosabb közjogi méltóságával folytatott megbeszélést megelőzően Novák Katalin a szerb elnökkel is találkozott.

Aleksandar Vucic régi barát, stratégiai partner. Alig várom, hogy hamarosan az Európai Unió tagjaként üdvözölhessük a szerbeket.”

– olvasható a bejegyzésben.

 

Novák Katalin pénteken a párizsi Békefórumon vesz részt.

A béke útjában álló akadályok lebontásán kell dolgoznunk – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök az ötödik párizsi békefórumon pénteken.

A köztársasági elnök kiemelte: az Ukrajna elleni orosz támadást a kezdetektől fogva egyértelműen elítéljük, az álláspontunk nem változott. Mindent meg kell tennünk a békéért – hangsúlyozta.

Novák Katalin tíz pontban foglalta össze, melyek a béke ellen ható tényezők. Elsőként azt emelte ki, hogy békét annál nehezebb teremteni, minél régebb óta tart a viszály, a harcok elhúzódása egyre nagyobb pusztítást, szenvedést okoz, és a háború eszkalációjához vezet.

 

Rámutatott: hiányzik a valódi szándék a tűzszünetre, a tárgyalások megkezdésére, s a háborús felek nem ismerik fel, hogy a harc nem visz közelebb a békéhez.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére