Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nukleáris balesetekre reagáló csapatot hozott létre Amerika

888.hu

2022.03.04. 11:40

Joe Biden elnök reagált az ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásra, amely ukrán tisztviselők szerint „Csernobilnál tízszer nagyobb” katasztrófához vezethet.

 

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden elnök csütörtök este beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, hogy tájékozódjon a létesítményben keletkezett tűzről. Biden csatlakozott Zelenszkijhez, aki „sürgette Oroszországot, hogy hagyja abba katonai tevékenységét a térségben, és tegye lehetővé a tűzoltók és a katasztrófavédők számára a helyszín megközelítését”.

 

Biden „beszélt az amerikai energiaügyi minisztérium nukleáris biztonságért felelős államtitkárával és a Nemzeti Nukleáris Biztonsági Hivatal (NNSA) igazgatójával, Jill Hrubyval is, hogy tájékozódjon az erőműben kialakult helyzetről” – áll a közleményben. Az elnököt továbbra is rendszeresen tájékoztatni fogják.

 

Az Egyesült Államok kormánya az ukrajnai Zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásra válaszul aktiválta a nukleáris balesetekre reagáló csapatot.

 

Jennifer Granholm amerikai energiaügyi miniszter ugyanakkor azt is elárulta, hogy a létesítmény reaktorait „biztonságosan leállítják”.

Most beszéltem az ukrán energiaügyi miniszterrel a zaporizzsjai atomerőműben kialakult helyzetről” – tweetelte Granholm csütörtök este. „Az orosz katonai műveletek az erőmű közelében vakmerőek, és meg kell szüntetni őket.” Granholm bejelentette, hogy az amerikai energiaügyi minisztérium „aktiválta a nukleáris incidensekre reagáló csoportját”, miközben a Fehér Házzal, az amerikai védelmi minisztériummal és az amerikai nukleáris szabályozó bizottsággal együtt figyelemmel kíséri az eseményeket. Hozzátette, hogy

az erőmű reaktorait robusztus szigetelőszerkezetek védik, és a reaktorok biztonságos leállítása folyamatban van”.

 

A Szövetségi Veszélyhelyzet-kezelő Ügynökség (FEMA) szerint a nukleáris incidensekre reagáló csoportot „nukleáris fegyverekkel, radiológiai incidensekkel vagy nukleáris terrorcselekményekkel járó katasztrófák esetén” aktiválják. A szervezet „speciális eszközökkel rendelkezik, amelyek nukleáris vagy radiológiai vészhelyzetekkel, sugárterheléssel, radiológiai segítségnyújtással és kapcsolódó tevékenységekkel kapcsolatos támogató funkciókat látnak el”– írta meg a Daily Wire.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére