Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvános alázás, végtelen túlórák, mérgezõ munkahelyi légkör a Soros-szervezetnél

888.hu

2019.02.06. 18:58

Egy jelentés szerint "mérgezõ" légkör uralkodik az Amnesty International nevû szervezetnél. A Soros György által is fizetett jogvédõknél rendszeres a zaklatás, a nyilvános megalázás és a hatalommal való visszaélés.

A jelentés annak hatására született meg, hogy tavaly két alkalmazott is öngyilkos lett az Amnesty International dolgozói közül. A vizsgálat kiderítette, hogy farkastörvények uralkodnak a jogvédőknél, és az alkalmazottak közül szinte senki sem bízik meg a felső vezetőkben – írja a The Guardian brit lap. A jelentés szerint a helyzet azzal fenyeget, hogy a szervezet elveszti hitelességét, mint az "emberi jogok bajnoka."

Ahogy a szervezeten belüli törések, és a nepotizmusra, valamint a képmutatásra utaló bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, ezeket arra fogja használni a kormány és az Amnesty munkájának más ellenségei, hogy aláássák és tönkretegyék az Amnesty tevékenységét világszerte, ezzel alapvetően veszélybe sodorva a szervezet küldetését – áll a jelentésben.

A dokumentumot a KonTerra Group állította össze pszichológusok vezetésével és a tanulságokat szerették volna levonni a 2018-as öngyilkosságok után. A vizsgálat számos zaklatási ügyet talált és kiderült, hogy a nyilvános megalázás eszközével rendszeresen élt a menedzsment. A vizsgálatot a szervezet londoni Nemzetközi Titkárságának munkatársai között folytatták le.

A vezetők részéről nem ritkán olyanok hangzottak el, hogy

Szar vagy! Fel kellene mondanod! Ha ebben a pozícióba maradsz, akkor kínszenvedés lesz az életed!"

– olvasható a jelentésben.

A londoni központban készült felmérés szerint a szervezet ottani irodája egy átszervezésnek köszönhetően gyakorlatilag folyamatos "szükségállapotban" működött. Az eredeti cél az volt, hogy decentralizálják az Amnestyt és a személyzet nagy része a válságzónákhoz közelebb végezze a mindennapi munkáját.

A munkahelyi problémákat azonban nem a válságövezetekben elszenvedett stressz okozta, sokkal inkább az ellenséges légkör, a vezetők alkalmatlansága, valamint a nagy munkahelyi nyomás.

A jelentés 475 munkatárs interjúján alapul, amely a teljes londoni irodában dolgozó személyzet 70 százaléka.

A jelentés szerint a problémák nem új keletűek, a 90-es évek óta használják az Amnesty munkahelyi légkörére a "mérgező" jelzőt, valamint az "ellenséges", a "bizalom hiánya" és a "zaklatás" is visszatérő szavak voltak az interjúkban.

Az Amnesty munkatársai beszámoltak a diszkrimináció legváltozatosabb formáiról.

Faji, nemi, nők elleni és szexuális kisebbségek elleni diszkriminációról szóló történetek is szerepelnek a dokumentumban.

A jelentésben nyugtalanítónak nevezik, hogy ahhoz képest, hogy mi az Amnesty "küldetése", túl sok a zaklatásos, a rasszista és a szexista eset. Emellett az Amnestyhez való jelentkezés sikeressége sokszor a kapcsolatokon múlt, nem pedig az egyéni teljesítményen.

Az egyik legijesztőbb jelenség, hogy egyes dolgozók mártírt csináltak magukból, annyi munkát vállaltak el, amely már az egészségüket veszélyeztette – amely egyenes út volt a kiégéshez.

Az Amnesty nem törekedhet arra hatékonyan, hogy a világot jobb hellyé tegye, ha közben a titkolózás, a bizalmatlanság, a nepotizmus és a hatalmi visszaélések egyéb formái mélyen beágyazódnak a szervezeti kultúrába"

– olvasható a dokumentumban.

Kumi Naidoo, a szervezet főtitkára március végére reformot ígért.

Az Amnesty problémái akkor láttak először nyilvánosságot, amikor a sajtó tavaly részletesen foglalkozott Gaëtan Mootoo öngyilkosságának ügyével, aki azután ölte meg magát, hogy a stresszre és a túlmunkára panaszkodott. Õ a szervezet párizsi irodájában dolgozott.

Hat héttel később Rosalind McGregor is öngyilkos lett. A 28 éves gyakornok az Amnesty genovai irodájában dolgozott gyakornokként. Surrey-i otthonában végzett magával.

Egy munkatárs azt nevezte a leginkább elkeserítőnek, ahogyan a szervezet tálalta az ügyet és ahogyan megpróbálták eltussolni azt.

Míg Mootoo bizonyíthatóan a munka miatt ölte meg magát, McGregor esetében a hivatalos vizsgálat inkább magánéleti indokokról számolt be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére