Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyolc túlélőt talált eddig Törökországban a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

888.hu

2023.02.09. 18:00

Több magyar mentőegység dolgozik a napokban földregés sújtotta Törökországban. Ráadásul sikeresen dolgoznak az embert próbáló, rendkívüli körülmények közepette. A 888.hu a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatától kapott információt, melyből kiderül, hogy kiérkezésük óta nyolc túlélőt találtak Törökországban.

 

 

 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának, a Rescue24-nek a tagjai csütörtök délelőttig már nyolc túlélőt találtak a szíriai határhoz közeli Antakyában. Kedden este egy 22 éves fiút, majd szerdán hajnalban egy hasonló korú, fiatal nőt emeltek ki a romok közül, és mindkettőjük azonnali orvosi ellátásban részesült. Tegnap pedig egész nap egy többtagú család kimenekítésén dolgoztak a mentőcsapat szakemberei, a 13 éves kislány napvilágra segítésén jó tíz órán keresztül küzdöttek. A törökök ugyan arra kérték a hihetetlen erőket mozgósító baptista csapat tagjait, hogy adják fel a kilátástalannak látszó küzdelmet, ám a magyar mentőcsapat nem hallgatott az észérvekre. S jól tette, mert heroikus küzdelem után végül élve emelték ki a kislányt a romok közül. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport – 19 fővel és 7 mentőkutyával – kedden érkezett a szír határ közelében fekvő területre, ahol miután felállították a bázisukat, azonnal megkezdték a keresést.

A túlélőkért jelenleg is folyik a küzdelem, amit azonban eléggé megnehezít a rendkívül hideg időjárás, illetve az, hogy a túlélők már negyedik napja étlen-szomjan a romok alatt vannak. A segélyszervezet közben gyűjtést indított a törökországi túlélők mentésének, ellátásnak érdekében.

Az adományokat ezen a számlaszámon várják:
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555, közlemény: Törökországi földrengés.

A szervezet honlapján lehetőség van online adományozásra is.

 

Fotók: Baptista Szeretetszolgálat

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére