Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugati fegyverekkel újítaná meg a NATO az ukrán hadsereget a következő tíz évben

888

2022.10.18. 13:20

A NATO-nak tízéves terve van Ukrajna hadseregének és védelmi iparának újjáépítésére. A jövő héten kerül sor az első találkozóra ez ügyben a szövetség és az ukrán kormány között. Moszkva ezt újabb bizonyítékként fogja fel arra, hogy a NATO a katonai infrastruktúráját egészen a határáig kívánja bővíteni.

 

Megvizsgáljuk a védelmi tervezési követelményeket, hogy Ukrajna teljes mértékben interoperábilis legyen a NATO-val.”

– mondta egy meg nem nevezett magas rangú NATO-tisztviselő a Politiconak.

 

Arról van szó, hogy a szovjet felszerelésekről NATO-kompatibilis nyugati felszerelésekre váltunk. (...) Meg fogjuk vizsgálni, hogyan tudjuk újjáépíteni Ukrajna védelmi ipart.”

– tette hozzá a NATO-tiszt, bár egyes nyugati védelmi tisztviselők már most is erősen aggódnak saját országuk kimerülő készletei miatt.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten egy újabb finanszírozási kérelmében azt mondta, országának nem kevesebb, mint 38 milliárd dollárra van szüksége a költségvetési hiány fedezésére a jövő évre. Az orosz invázió kezdete óta egyedül az USA több mint 15 milliárd dollár közvetlen katonai segítséget nyújtott Ukrajnának.

 

A közelmúltban amerikai és szövetséges hírszerzési és különleges erők is elismerték, hogy a helyszínen segítik az ukrán partnereiket – mindez arra szolgált, hogy Ukrajna de facto a NATO előőrsévé vált. Oroszország ettől tartott a kezdetektől fogva.

A NATO védelmi miniszteri ülésein a héten az Egyesült Államok és mások is megismételték, hogy elkötelezettek Ukrajna katonai támogatása mellett „ameddig csak kell”.

Ezeket a találkozókat részletezve a Politico azt írta:

A szövetségesek szerdán Brüsszelben találkoztak az Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport hatodik ülésén, amely 50 nemzetből áll és elkötelezett az ukrán erők felfegyverzése és ellátása mellett. Az elmúlt napokban polgári célpontokat értek orosz rakétacsapások, amelyekben több tucat civil vesztette életét, ez a segélyek újragondolásához vezetett, és a légvédelmet az ukrán kívánságlista élére tette.”

 

Természetesen ez a kívánságlista folyamatosan bővül.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére