Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugi, nem lesz atomháború

Pörge Béla

2018.03.18. 22:10

Kim Dzsongun megígérte, nincs tehát miért aggódni.
SZÖUL, 22:10

Kim Dzsongun megígérte, nincs tehát miért aggódni.

A dél-korai külügyminiszter szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezető szavát adta az atomfegyver-mentesítésre. Kang Kjung Va erről a CBS amerikai televíziónak adott vasárnapi interjújában beszélt — írja az MTI.

A dél-koreai diplomácia irányítója szerint Kim Dzsongun szavai különösen nyomatékosak, mert az észak-koreai vezető korábban soha nem tett ilyen ígéretet.

A CBS televízió Szemben a nemzettel című politikai vitaműsorában megszólaló külügyminiszter asszony hangsúlyozta, hogy Kim Dzsongun és Donald Trump várható találkozója történelmi jelentőségű kötelezettségvállalás az észak-koreai vezető részéről. Hangsúlyozta annak jelentőségét is, hogy Kim Dzsongun személyesen részt vesz a harmadik Korea-közi egyeztetésen, amelyre a két Koreát elválasztó demarkációs vonaltól délre, dél-koreai területen kerül sor.

A két előző egyeztetésre Phenjanban, az észak-koreai fővárosban került sor, s maga az a tény, hogy Kim Dzsongun délre utazik, önmagában is nagyon jelentős"

— fogalmazott Kang Kjung Va.

A dél-koreai politikus szerint a nemzetközi közösséget is egészen meglepte, hogy az amerikai elnök ilyen gyorsan elfogadta az észak-koreai vezető invitálását a tárgyalásokra.

Rendkívül bátor döntés volt ez Trump elnök részéről"

— mondta.

A külügyminiszter leszögezte:

mi úgy gondoljuk, hogy az észak-koreai vezető most leltárt készít... és megadjuk neki a szükséges időt, hogy nyilvános üzeneteket fogalmazzon meg, ugyanakkor a párbeszédért Szöul szerint nem jár jutalom."

Az ígéret híre különösen jó hír azok után, hogy a német hírszerzés szerint Európát is elérhetik az észak-koreai atomtöltetű rakéták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére