Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország további támogatást ígért Líbiának a menekültügyi kérdésben

888.hu, MTI

2021.05.31. 20:30

Olaszország továbbra is finanszírozni fogja a humanitárius folyosók fenntartását Líbiából, valamint a migránsok önkéntes alapon történő hazatelepítését – jelentette ki Mario Draghi olasz miniszterelnök hétfőn Rómában, ahol líbiai hivatali partnerét, Mohamed Dbeibeht fogadta.

 

Erkölcsi kötelességnek tartom mindezt, emellett úgy vélem, hogy Líbia érdekét is szolgálja a menedékkérők jogainak tiszteletben tartása”

– mondta Draghi.
Az olasz kormányfő hangsúlyozta, hogy országa továbbra is kiveszi a részét az erőfeszítésekből, de az Európai Unió gyorsabb és célirányosabb fellépésére van szükség a menekültügy kérdésében.
Az olasz kormány igyekszik nyomást gyakorolni, hogy a menekültügy témája a júniusi uniós csúcs napirendjére kerüljön. Róma európai mechanizmust szorgalmaz a tengeren érkezett illegális bevándorlók elosztására. Az olasz vezetés attól tart, hogy a nyáron ismét megnőhet a Szicília és Lampedusa partjait elérő migránsok száma.

Olaszországgal, az EU-val és a menedékkérők származási országaival közösen kezelésbe vesszük az illegális migráció problémáját. Nagyra értékelem az olasz parti őrség munkáját, de ezt a kihívást nem csak a Földközi-tengeren kell megoldani. A problémát a gyökerénél kell megoldani”

– hangoztatta Dbeibeh.

Az év eleje óta több mint 14 ezer menedékkérő érte el az olasz partokat.

Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa. Az illegális bevándorlók jelentős részét begyűjti és hazatoloncolja az Európai Unió által támogatott líbiai parti őrség.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére