Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olimpia: Tilos lesz a Katyusa lejátszása orosz győzelmek esetén

888.hu

2021.03.13. 17:30

A népszerű dal a második világháború korából származik, egy lányról szól, aki visszavárja kedvesét a távoli határvidékről.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem engedélyezte, hogy a tokiói olimpián a Katyusa című szovjet háborús dalt játszhassák le az orosz sportolók győzelme esetén.

A CAS emlékeztetett rá, neki kell állást foglalnia arról, hogy egy dal, zene, zenerészlet lejátszható-e a himnusz tiltása idején, abban a két évben, amikor az orosz sportolók nem szerepelhetnek a nemzetközi versenyeken országuk zászlaja alatt.
Az Orosz Olimpiai Bizottság februárban javasolta a Katyusát, egy hónappal azután, hogy azt a testület sportolói tagozata előterjesztette.

A CAS három bíróból álló testülete úgy foglalt állást:

az a tiltás, amely „minden Oroszországhoz köthető himnuszra” vonatkozik, kiterjed „minden Oroszországhoz köthető dalra”, és ebbe a kategóriába beletartozik a Katyusa is.

A népszerű dal a második világháború korából származik, egy lányról szól, aki visszavárja kedvesét a távoli határvidékről. A Katyusa női nevet kapta a Vörös Hadseregnek az először ezekben az években bevetett reaktív sorozatvetője is.

Fotó: Shutterstock

A CAS december 17-én jóváhagyta Oroszország eltiltását, de felére csökkentette a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által kiszabott négyéves büntetést, amelyet

az állami szintű doppingolás, illetve a moszkvai doppingellenőrző laboratórium működésében észlelt visszaélések miatt 2019 decemberében hozott meg.

A határozat továbbra is megakadályozza az orosz sportolókat abban, hogy a nemzetközi versenyeken országuk zászlaja alatt induljanak és lejátsszák tiszteletükre a himnuszukat.

A CAS-döntés értelmében az oroszok az idénre halasztott tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián sem indulhatnak nemzetük képviseletében.

Oroszország emellett 2022 végéig nem rendezhet világversenyeket és nem is pályázhat azok megrendezésére, ezeken kormánytisztviselői és képviselői sem vehetnek részt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére