Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Orbán Viktor és a magyar modell jelentheti a kiutat"

Tóth Dalma

2018.04.14. 17:28

A világ egyik legfontosabb napilapjában, a Le Figaro hétvégi számában Orbán Viktorról és a magyar modell eredményességérõl írt a világszerte ismert, saját országában páratlanul sikeres esszéista és újságíró.
PÁRIZS, 17:28

A világ egyik legfontosabb napilapjában, a Le Figaro hétvégi számában Orbán Viktorról és a magyar modell eredményességéről írt a világszerte ismert, saját országában páratlanul sikeres esszéista és újságíró. 

A véleménycikk fő gondolata, hogy a francia jobboldalnak tanulnia kellene Magyarországtól, meg kellene érteniük a magyar politika sikerét – írja az Origo. A Tekintsünk Keletre, ismét! című írásban Zemmour kifejti, hogy Orbán Viktor koncepciója, az illiberalizmus a francia jobboldalnak esélyt nyújthat, ha megfelelően értelmezik.

Eric Zemmour szerint az osztrák, az olasz, a lengyel, a szlovák és bizonyos értelemben a német választás után a magyar nagy győzelem is bizonyította, hogy az illiberalizmusnak nagy politikai jövője van. Úgy értelmezi az illiberalizmus megteremtőjének, Orbán Viktornak a gondolatait, hogy ez egyrészt gazdasági értelemben racionalitást jelent, ideológiailag pedig teljes szakítást.

Az illiberalizmus demokráciát jelent, olyan demokráciát, ami a népből, a néppel, a népért.

Orbán Viktor számára 2008-ban világossá vált, hogy mihez vezet a globalizmus. 2015-ben, a migránsválságra is gyorsan és jól reagált, és nem azt az utat választotta, amit például Franciaország vagy Németország, a multikulturalizmust. 

Eric Zemmour szerint érthető, hogyha az egykori osztrák-magyar monarchia vezető országai különösen érzékenyek a migránsválságra, és utal Bécs tizenhetedik századi muszlim elfoglalására is. Ráadásul Magyarország a kommunizmustól is szenvedett. 

Az illiberalizmus természetesen Brüsszel legújabb ellenségévé vált. De Eric Zemmour szerint nagy szükség van rá. A (francia) jobboldal megújulásához alapvetően szükséges, egybegyűjtheti a jobboldali szavazókat, és kellően tud szembefordulni Európa iszlamizációjával.

A franciaországi jobbközép Macron elnökké választását követően szinte kettészakadt. 

Laurent Wauquiez, korábbi miniszter, a Republikánus Párt elnöke korábban több olyan nyilatkozatot tett,  ami azt bizonyítja, egyfajta mintául tekinti a magyar modellt. A baloldalon nagy felháborodást váltott ki kijelentése, miszerint munka nélkül nincs segély, és lényegét tekintve bevezette voltaképpen a közmunkát saját régiójában, Auvergne-Rhone-Alpes-ban. Többször beszélt a politikai korrektség káros hazugságáról, és ellene van mindenfajta migránskvótának. A migránsok Franciaországon belüli elosztását is ellenezte.

Eric Zemmour az egyik legjobb francia esszéíró és újságíró. A Francia öngyilkosság című példátlan sikerű műve már egy évvel az európai migránsválság előtt megjósolta a bekövetkezett eseményeket. Több mint 500 ezer példányban adták el, ami műfajából adódóan kivételes rekord. Egy Soros által támogatott szervezet és baloldali politikusok is ellene fordultak, a politikai korrekt beszédet megkövetelő kereskedelmi tévé pedig – ahol nagy nézettségű műsort vezetett – elküldte. Többen beperelték, végül ellenfelei vesztettek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére