Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási a balhé az elmaradó párizsi karácsonyi vásár miatt

Forisek Ádám

2017.11.06. 14:28

A Champs-Élysées sugárúton tartották hagyományosan a karácsonyi vásárt, amely azonban április óta arról vált hírhedté, hogy az Iszlám Állam dzsihadistája ott lövöldözött. A vásár megrendezését ezért lemondta a fõvárosi önkormányzat, a lépésnek tüntetés lett a végeredménye.
PÁRIZS, 14:28

A Champs-Élysées sugárúton tartották hagyományosan a karácsonyi vásárt, a rendezést azonban lemondta a fővárosi önkormányzat. A lépésnek tüntetés lett a végeredménye.

A tüntetők forgalomlassítással fejezték ki felháborodásukat a városvezetés döntésé iránt, a délelőtti órákra mintegy 500 kilométeres dugó alakult ki a Párizsba vezető autópályákon – írja az MTI. A vásárosok kamionjai konvojokban, óránként néhány kilométeres sebességgel haladnak valamennyi sávban, s a rendőrség nem engedélyezi őket felhajtani a fővárosi körgyűrűre. A vásárosok célja, hogy estig eljussanak a Champs-Élysées-re és ott tiltakozzanak. 

A vásárosok szakszervezete az elmúlt napokban azt ígérte, hogy a kamionokkal hétfőn blokád alá veszik Párizst. A forgalomlassító megmozdulás reggel 7 órakor kezdődött a legfőbb autópályákon a rendőrség Twitter-üzenete szerint.

A vásárosok megmozdulásai folyamatban vannak a párizsi régióban, kamionjaikkal mozgódugókat alakítottak ki szinte mindenhol az Ile-de-France régió autóútjain"

– olvasható a Sytadin közlekedési tájékoztató oldalon. 

A tiltakozás oka az, hogy a fővárosi önkormányzat júliusi ülésén egyhangúlag megszavazta a karácsonyi vásár eltörlését a Champs-Élysées sugárúton, amelyre válaszul a "vásárosok királyának" tartott, 77 éves Marcel Campion, a főváros környéki karácsonyi vásárok fővállalkozója tiltakozó megmozdulásokat szervezett. 

Érdekes mellékszál, hogy az Iszlám Állam pont ugyanezen a sugárúton csapott le még áprilisban. A lövöldözés során a muszlim támadó megölt egy rendőrt, két másikat pedig megsebesített.

A fővárosi önkormányzat közleményben jelezte, hogy nem változtat az álláspontján.

A határozatot, amelynek oka a kínált termékek és a rendezvények alacsony színvonala, be kell tartani. Marcel Campion nem kapott engedélyt karácsonyi vásárára. Jogállamban élünk, a zsarolás nem módszer, és az elmúlt napok nyomásgyakorlásai elfogadhatatlanok"

– írta az önkormányzat. 

A francia hírügynökségnek egy árus azt mondta, 2008 óta van perecesstandja van a vásáron, és ez a lépés két-három havi bevételétől fosztja meg őt.

A párizsi karácsonyi vásár bódéinak felállítása múlt kedden kezdődött volna meg, de azt a Champs-Élysées körüli forgalomkorlátozással megakadályozta a rendőrség, így a kamionok nem tudtak eljutni a sugárútig. Miután a vásárosok és a rendőrség közötti tárgyalások szombaton nem vezettek eredményre, a fővállalkozó hétfőre meghirdette a fővárosi blokádot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére