Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási botrány Amerikában: a Twitter megbízhatatlannak jelölte Trump üzeneteit

Békési Marcell

2020.05.27. 09:30

Először fordult elő, hogy a Twitter pontatlannak minősítse egy regálnó elnök üzeneteit, ezzel gyakorlatilag közvetlen módon avatkozott bele az elnökválasztási kampányba. Trump háborút ígér.

A kaliforniai központú közösségi média kedden éjjel közölte, hogy Donald Trump két bejegyzése sem felel meg a valóságnak.

Az ügy előzménye, hogy Kalifornia demokrata vezetése úgy döntött, hogy a november 3-án megtartandó elnökválasztást teljes mértékben levélszavazásban szeretné megvalósítani.

Az elnök mindkét vitatott bejegyzést a novemberi elnökválasztásnak szentelte, s azt írta, hogy a levélben történő szavazás a választások „elcsalásához” vezethet, sőt az egyik bejegyzésben egyértelműen leszögezte, hogy a novemberi választásokon csalás lesz.
A Twitter kapcsolódó linkekben jelezte, hogy az állítások hamisak, s az ellenőrzésükre sürgette a felhasználókat.

(Sputnik/Screenshots)

Ami ennél még felháborítóbb, hogy a linkek megnyitásával az olvasó a CNN hírtelevízió egyik riportját találta, ami politika spektrumot tekintve liberálisabb az egész hazai politikai palettánál.

Trump egy válaszbejegyzésben azzal vádolta meg a Jack Dorsey vezette médiavállalatot, hogy beavatkozik a 2020-as elnökválasztási folyamatba.

Azt mondják, hogy az én kijelentésem a levélben történő szavazásról, amely tömeges korrupcióhoz és csaláshoz vezet majd, nem pontos, és ezt a hamis híreket közlő CNN és az Amazon Washington Postjának tényellenőrzésére alapozzák

- írta az elnök, utalva egyben arra is, hogy a The Washington Post tulajdonosa az Amazon internetes kereskedő céget irányító nagyvállalkozó.

Az elnök egy újabb rövid bejegyzésben még hozzáfűzte, hogy

a Twitter teljesen megfojtja a szólásszabadságot, és ezt ő elnökként nem fogja megengedni.

 

(MTI / 888.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére