Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Óriási lehetőséget” lát a felrobbant Északi Áramlatban az amerikai külügyminiszter

888.hu - Origo

2022.10.04. 09:20

Nahát! Ha már az európaiak nem is tudnak ennek szívből örülni, az Egyesült Államokban azért van olyan, aki meglátta ebben az eseményben is a kiaknázatlan lehetőséget....

 

Az Origo emlékeztet, hogy szabotázsakciót hajtottak végre az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat gázvezeték ellen. A volt lengyel külügyminiszter, Radek Sikorski Twitter-bejegyzésében az amerikaiaknak mondott köszönetet a vezeték megrongálásáért.

 

 

Ennek kapcsán külön érdekesség az a februári sajtótájékoztató, amelyen Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke azt ígérte, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, nem lesz többé Északi Áramlat-2.

 

Véget fogunk vetni neki.”

– ígérte az USA elnöke.

 

 

Orosz sajtóértesülések szerint a csővezetékek ellenőrzése hetekig, a helyreállítás pedig hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ami kizárja annak lehetőségét, hogy ezen a télen Európát is ellássák. Az orosz Gazprom bejelentette: leállítja az Ukrajnán keresztül folyó európai gázszállításokat. A hírek következtében újra jelentősen nőtt a gáz ára, elkezdett romlani az euró és a forint is gyengül a dollárral szemben – írja a Mandiner.

Az incidenssel kapcsolatban most egy érdekes nyilatkozat jelent meg, amelyet Antony Blinken amerikai külügyminiszter tett.

 

Ez egy óriási lehetőség.”

– fogalmazott.

 

Szerinte a vezetékeket ért incidens remek lehetőséget nyit arra, hogy „egyszer és mindenkorra” megszűnjön az orosz gáztól való függőség, és Vlagyimir Putyin ne tudja használni „az energiát fegyverként”.

Blinken nyilatkozatát megtekintheti itt:

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére