Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Őrizetbe vették a tüsszögéses merénylőt

888.hu

2020.04.16. 22:12

A dzsihadista tüsszögéses merényletekre szólította fel fertőzött társait.

Őrizetbe vett a rendőrség terrorellenes egysége a Tunisztól nyugatra fekvő Kebili kormányzóságban egy börtönből szabadult dzsihadistát, aki arra szólított fel SARS-CoV-2 vírussal fertőzött szélsőségeseket, hogy a biztonsági erők helyiségeiben tartott eljárások során tüsszögéssel és köhögéssel terjesszék az új típusú koronavírust – közölte csütörtökön a tunéziai belügyminisztérium.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, ő a második karanténban lévő őrizetes, akinél a koronavírusteszt eredményére várnak. A minisztérium azt is közölte, hogy szerdán a Tunisztól 10 kilométerre fekvő Manuba elővárosában őrizetbe vettek egy másik férfit, miután a lakásában házilagos bombagyárat és drónszerelő műhelyt találtak.

Március 31-én őrizetbe vettek egy, az Iszlám Állam terrorszervezetnek hűségesküt tett férfit, aki az egészségügyi válságot kihasználva a biztonsági erők, illetve intézmények ellen tervezett merényletet végrehajtani az április 23-án kezdődő muzulmán böjti hónap, a ramadán idején. Március 6-án feltételezett dzsihadista öngyilkos merénylők támadást követtek el az amerikai nagykövetség épülete előtt, amelyben egy biztonsági őr meghalt, öt társa és egy polgári személy pedig megsebesült. A merénylet elkövetését egyetlen szervezet sem vállalta.

Tunéziában 2015-ben három merényletet követtek el a fővárosban és az idegenforgalmi nevezetességnek számító Szúszában, azokban 72 ember – közöttük 60 külföldi turista és 12 kormányőr – halt meg. A merényletek után szükséghelyzetet vezettek be az országban, amely azóta is érvényben van, havonta meghosszabbítják.

Az országban húzóágazatnak számító idegenforgalomra súlyos csapást mérő merényletek elkövetését egy, az Iszlám Állammal szövetséges helyi radikális szalafista csoport vállalta magára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére