Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszok az embargóról: Találunk más vevőt!

888.hu

2022.05.31. 13:50

Ez az ország lehet az.

 

A legfontosabb hír, hogy megvédtük a rezsicsökkentést!”

– kezdte éjszakai videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök éjjel 1 órakor állt kamera elé, miután befejeződött az Európai Tanács ülésének első napja.

A kormányfő beszámolt arról, hogy sikerült visszaverni a Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon.

„Van elég bajunk enélkül is” – mondta Orbán Viktor, aki emlékeztetett: az egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, hogyha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot, ez felért volna egy atombombával, de ezt sikerült elkerülni.

Egy olyan megállapodást hoztunk tető alá, amelyik kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat.

„A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni.” – mondta a miniszterelnök kedd hajnalban.

 

 

Az éjjel megszületett megállapodás szerint

az olajembargó azonnal vonatkozik az Oroszországból származó olajimport több mint kétharmadára.

 

Mihail Uljanov, aki a bécsi székhelyű nemzetközi szervezetekben képviseli Oroszországot, a Twitter-oldalán reagált az embargó elfogadására.

Ahogy [Von der Leyen] tegnap helyesen mondta, Oroszország találni fog más importőröket. Figyelemre méltó, hogy most ellentmond saját tegnapi kijelentésének. A gondolkodásmód nagyon gyors változása azt jelzi, hogy az EU nincs jó állapotban”.

 

 

Az egyik potenciális ország, amely kiválthatja az európai vevőket minden kétséget kizárólag

India lehet.

 

A Reuters hírügynökség a Refinitiv Eikon adataira hivatkozva azt írja,

India 34 millió hordónyi orosz olajat vett kedvezményes áron azóta, hogy Moszkva február 24-én lerohanta Ukrajnát, ami több mint háromszorosára növelte az Oroszországból származó teljes import értékét, beleértve az egyéb termékeket is, a 2021-es év azonos időszakához képest.

 

India Oroszországból származó kőolajimportja február óta növekszik.

Fontos tudni, hogy India a világ harmadik legnagyobb gazdasága és a világ harmadik legnagyobb kőolajimportőre.

 

Az adatok szerint az ország ebben a hónapban több mint 24 millió hordó orosz nyersolajat szerzett be, szemben az áprilisi 7,2 millió hordóval és a márciusi mintegy 3 millió hordóval. Júniusban pedig mintegy 28 millió hordó érkezik majd.

A Reuters által szemlézett kormányzati adatok szerint a megugró energiaimport hozzájárult ahhoz, hogy India teljes oroszországi árubehozatala február 24. és május 26. között

6,4 milliárd dollárra emelkedjen, szemben a tavalyi év azonos időszakában mért 1,99 milliárd dollárral.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére