Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszország tagadja, hogy határidőt szabott volna Ukrajna elhagyására

888.hu

2022.05.03. 09:00

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy Moszkvának nincs rögzített határideje arra, hogy győzelmet arasson az ukrajnai invázióban, és ezzel kifejezetten azokra a híresztelésekre reagált, amelyek szerint Oroszország május 9-én, a második világháborúban a náci Németország felett aratott győzelem emléknapján próbálna valamiféle diadalt hirdetni.

 

„Csapataink nem fogják mesterségesen egy konkrét dátumra alapozni tevékenységüket, beleértve a győzelem napját.
– mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az olasz Mediasetnek adott interjúban.
„Május 9-ét ünnepélyesen fogjuk megünnepelni, ahogy mindig is szoktuk. Emlékezzünk azokra, akik Oroszország és az egykori Szovjetunió más köztársaságainak felszabadításáért, Európa náci csapástól való megszabadításáért estek el.” – mondta.

 

Az ukrajnai hadművelet üteme mindenekelőtt attól függ, hogy minimalizálni kell a polgári lakosságot és az orosz katonákat fenyegető kockázatokat.”

– állította. Az igazság az, hogy az orosz erőket meggyőzően vádolják azzal, hogy szándékosan követnek el atrocitásokat az ukrán civilek ellen. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa hétfői becslése szerint több mint 3000 civilt öltek meg az orosz invázió során.

Lavrov kitartott amellett, hogy

az invázió célja az volt, hogy semlegesítsék az Ukrajnából érkező „támadó fegyverek” fenyegetését, valamint „a náci eszmék terjedését, amelyet a Nyugat megpróbál lekicsinyelni”.

 

Ukrán hírszerzési tisztviselők spekuláltak arra, hogy Oroszország megpróbálja befejezni a háborút a Győzelem Napján vagy még azelőtt, mert a váratlanul hosszú és nehéz hadjárat politikailag kínosnak bizonyul a Kreml számára.

A brit Telegraph vasárnap megjegyezte, hogy az idei parádén valószínűleg „kevesebb katona és tank lesz látható”, mint máskor, mert annyi orosz katona esett el Ukrajnában, annyi felszerelés semmisült meg, és Oroszország katonai erejének nagy része továbbra is a háborús erőfeszítések mellett kötelezi el magát.

Egy sötétebb előrejelzés szerint a Győzelem Napja egy erőteljesebb és kegyetlenebb orosz offenzíva kezdetét jelentheti, amelyet talán még több „nácizmustalanítási” retorika kísér, amit Lavrov az olaszországi interjújában erőltetett – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére